Ασύμφορο για Τουρκία και ένα μέτωπο με Ελλάδα

Ασύμφορο για Τουρκία και ένα μέτωπο με Ελλάδα

Ασύμφορο για Τουρκία και ένα μέτωπο με Ελλάδα: Δεν συμφέρει την Τουρκία να ανοίξει μέτωπο με την Ελλάδα και την ΕΕ δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας…

“Ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να υπάρχουν εθνικά όρια. Μπορούμε δηλαδή πολιτικά να τσακωνόμαστε, αλλά σε ορισμένα ζητήματα επιβάλλεται να συνεννοούμαστε”, υπογραμμίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

Ο κ. Βίτσας εκτιμά ότι την Τουρκία, η οποία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της, δεν την συμφέρει να ανοίξει μέτωπο και στα δυτικά της, δηλαδή με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δηλώνει ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσφυγικές ροές και συνιστά να αποφεύγεται η ρητορική έντασης διότι “κάνει κάποιους στην Τουρκία να είναι πιο ελαστικοί στην καταπολέμηση των διακινητών”.

Σημειώνει, τέλος, ότι υπάρχει στοχοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την τουρκική πλευρά “για να ανεβάζουν την ρητορική έντασης”, προσθέτοντας πως “δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσιμπάει η ελληνική πολιτική σκηνή και να υποστηρίζει αυτά που λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει κάποιους πολιτικούς πόντους”.

Η τρομολαγνεία βλάπτει τον τουρισμό
Ελλάδα και Τουρκία πάνε αργά προς τον πόλεμο!!!

Με πληροφορίες από Documento

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ο δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης
Ο δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης
Έξυπνο κόλπο καταπολέμησης της παχυσαρκίας
Έξυπνο κόλπο καταπολέμησης της παχυσαρκίας
Επικίνδυνος ο αποκλεισμός της Huawei για ΗΠΑ
Επικίνδυνος ο αποκλεισμός της Huawei για ΗΠΑ;
Οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο
Οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: