Αμετανόητος φαν του Πινοσέτ ο Μητσοτάκης

Αμετανόητος φαν του Πινοσέτ ο Μητσοτάκης

Αμετανόητος φαν του Πινοσέτ ο Μητσοτάκης: Το σχέδιο Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό είναι η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας κα. Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τα όσα ανέφερε για το ασφαλιστικό σύστημα με ιδιωτικούς παρόχους. Αναλυτικά η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε τα εξής:

«Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ ο κ. Μητσοτάκης, σε ομιλία του επιβεβαίωσε το σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ξεπέρασε τον εαυτό του καθώς υποσχέθηκε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα τους εκχωρήσει όχι μόνο την επικουρική ασφάλιση αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Παράλληλα, ως γνήσιος πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, συκοφάντησε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αθώωσε τους παραβατικούς εργοδότες εμφανίζοντας την ανασφάλιστη εργασία ως επιλογή των νέων.

Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτά που δεν είπε είναι ότι το σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων. Εκτός εάν προτίθεται ο κ. Μητσοτάκης το κόστος αυτό να το καλύψει μέσω μίας οριζόντιας περικοπής των συντάξεων. Δεν θα ήταν εξάλλου κάτι πρωτότυπο για το κόμμα που ως κυβέρνηση περιέκοψε 12 φορές τις συντάξεις, βυθίζοντας συγχρόνως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα ελλείμματα.

Ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη για την ειλικρίνειά του. Όσο περισσότερο μιλάει τόσο περισσότερο ξεκάθαρο κάνει το αντικοινωνικό του σχέδιο.»

Μητσοτάκης ο καλύτερος διαφημιστής ασφαλιστικών εταιριών

Ασφαλιστικές εισφορές έως 200 ευρώ τον μήνα

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Αρέσει σε %d bloggers: