Ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

Ακύρωση της περικοπής των συντάξεων: Η Γερμανία ανοίγει την πόρτα στην Ελλάδα για τις συντάξεις λέει το Bloomberg

Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ δείχνει διατεθειμένη να υποστηρίξει τα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα…

Το Βερολίνο ανοίγει την πόρτα στην Αθήνα για ακύρωση των προγραμματισμένων περικοπών στις συντάξεις, σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των γερμανικών θέσεων.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, δεδομένου πως η Αθήνα αναμένει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ακόμη και χωρίς τις περικοπές στις συντάξεις, η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ δείχνει διατεθειμένη να υποστηρίξει τα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση του μέτρου, εφόσον «βγαίνουν» τα νούμερα μετά την αξιολόγηση του ελληνικού σχεδίου από την Κομισιόν. Υπογραμμίζεται, δε, πως δεδομένης της ιταλικής κρίσης, λίγοι φαίνεται να έχουν διάθεση για μια νέα σύγκρουση με την Ελλάδα.

Το Bloomberg παραθέτει δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε «πολύ λογικά και πολύ έξυπνα» ενημερώνοντας την Κομισιόν για τα σχέδιά της σε ό,τι αφορά τις συντάξεις. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η τελική απόφαση για το ζήτημα των συντάξεων θα ληφθεί στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Πάντως, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο κ. Τσίπρας έχει ακόμη εμπόδια να ξεπεράσει. Τόσο η Ευρωζώνη, όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην αντιστρέψει μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος, καθώς κάτι τέτοιο θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στις αγορές, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού.

Παράλληλα, πηγή που επικαλείται το πρακτορείο διαμηνύει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των CDU/CSU συνεχίζει να πιέζει για τις περικοπές στις συντάξεις και θα μπορούσε να επιδιώξει αντίποινα, μπλοκάροντας την Ελλάδα από το να αποκτήσει πρόσβαση στα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που κατέχει.

Πως ο Σολτς ακύρωσε τον Μητσοτάκη;

ΔΝΤ: γιατί κάποιοι στεναχωριούνται με την μη περικοπή συντάξεων;

 

Related Posts

Ανοδική πορεία στην αγορά αυτοκινήτου
Ανοδική πορεία στην αγορά αυτοκινήτου
Περισσότερη δουλειά για μικρότερες συντάξεις
Περισσότερη δουλειά για μικρότερες συντάξεις
Το πιο ευέλικτο σπίτι που έχετε δει
Το πιο ευέλικτο σπίτι που έχετε δει
10 από τα πιο εντυπωσιακά πάρκινγκ του κόσμου
10 από τα πιο εντυπωσιακά πάρκινγκ του κόσμου
Αρέσει σε %d bloggers: