Η Pirelli προτιμά τα Superbikes από το MotoGP

Παρά το γεγονός ότι η ιταλική φίρμα ελαστικών αναγνωρίζει την αξία και το κύρος του θεσμού των MotoGP, φαίνεται πως προτιμάει μάλλον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperbikeWSBK, μιας και η ίδια υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτελεί και το καλύτερο μέσο για την βελτίωση και καλύτερη εξέλιξη των ελαστικών δρόμου.

Το 2013 συμπληρώνονται 10 χρόνια που η Pirelli αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών για το WSBK. O ρόλος της έχει περάσει από όλες τις φάσεις και θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί, καθώς ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που ανέλαβε το 2004 αυτήν την «άγνωστη» και συχνά αμφιλεγόμενη τότε ευθύνη. Πάντως το συμβόλαιο της Pirelli με το Superbike λήγει στο τέλος του 2015.

Μετά τα Superbike, η Pirelli ανάλαβε τον ίδιο ρόλο και στην F1, σε συνέχεια της αποχώρησης της Bridgestone από τη θέση αυτή, στα τέλη του 2010.

Από την άλλη η Bridgestone συνεχίζει να είναι ο επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τις μοτοσυκλέτες του MotoGP. Μια θέση που κρατά από τότε που θεσπίστηκε ο κοινός προμηθευτής ελαστικών στα MotoGP, στα τέλη του 2008. Το συμβόλαιο της ιαπωνικής φίρμας ελαστικών λήγει στο τέλος του 2014. Αν οι Ιάπωνες θελήσουν να το ανανεώσουν σίγουρα δεν θα θέλουν να έχουν απέναντι τους την Pirelli κατά την διαδικασία διεκδίκησης. Όμως η Pirelli ενδιαφέρεται για το MotoGP ή όχι;

«Πάντα βλέπουμε τη F1 και το MotoGP ως τις κορυφαίες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου» δήλωσε ο Giorgio Barbier, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, μιλώντας στο Crash.net κατά την παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας για το 2013 στο Μιλάνο πριν από μερικές εβδομάδες.

«Η Pirelli είναι τώρα στην Formula 1, που είναι ο κυρίαρχος θεσμός όλων. Χρειάζεται η εταιρεία μας να είναι ταυτόχρονα και στα MotoGP; Δεν ξέρω… Για την ώρα είμαστε στο Παγκόσμιο Superbike, γιατί πιστεύουμε ότι τα Superbikes είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας για το δρόμο. Να πάμε στα MotoGP μόνο για το image; Η Pirelli διαθέτει ήδη μοτοσυκλετιστικό image και είμαστε ήδη κυρίαρχοι στην αγορά των μοτοσυκλετών, οπότε ποιος ο λόγος;»

Οπότε no pirelli για τα MotoGP εκτός πια και αν ο ρόλος του συγκεκριμένου αθλήματος αλλάξει και γίνει πιο street

Advertisements

Related Posts

Κρούσμα του κορονοϊού και το MotoGP
Κρούσμα του κορονοϊού και το MotoGP
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1
Σφοδρή σύγκρουση σε πίστα αγώνων ταχύτητας
Σφοδρή σύγκρουση σε πίστα αγώνων ταχύτητας
Προστατευτικός εξοπλισμός του Αναβάτη
Προστατευτικός εξοπλισμός του Αναβάτη
Αρέσει σε %d bloggers: