Παταγώδης αποτυχία η αύξηση ΦΠΑ εστίασης

Το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα… Αποδοχή της αποτυχίας του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και της αύξησης στον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Την άποψη πως το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, έσοδα, διατύπωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το α’ τρίμηνο του 2013.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως, ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις ανέφεραν έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση τελικά τα έσοδα έφτασαν με το ζόρι τα 136 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που πολλές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο λουκέτο!!!

Σε ότι έχει να κάνει με τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, ο αναπληρωτής Υπουργός, σημείωσε πως ότι το εξάμηνο Οκτώβριος 2012 – Μάρτιος 2013 η ποσότητα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε, ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 75%. Στο πετρέλαιο κίνησης αντίθετα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17.4% και από το ΦΠΑ κατά 63%.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του πάντως, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να ενισχυθούν οι ασθενέστεροι, που φέτος το χειμώνα αναγκάστηκαν να αντιμετωπίζουν το κρύο.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία;
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Αρέσει σε %d bloggers: