Νεκροί, αλλά το ΑΦΜ, ΑΦΜ!!!

Είναι 514.000, είναι νεκροί, αλλά έχουν ακόμα ΑΦΜ!!!

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα από την ένταξη όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο;

Νεκροί με ΑΦΜ και ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων και πολλά ακόμα παράδοξα που μόνο στην ελληνική λογική της γραφειοκρατίας και του παράλογου μπορεί να συναντήσει κάποιος…

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ένταξης όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.

Ήδη, ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ, που ανήκαν σε άτομα που έχουν πεθάνει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Ταυτόχρονα και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεωνεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίου και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).

Συγκεκριμένα, από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείο Πάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας.

Πάντως, διασταυρωμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε όλα τα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν τους πολίτες, θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μόνο μετά την εφαρμογή του Εθνικού Ληξιαρχείου – Μητρώου Πολιτών, έργο κόστους 42 εκατομμυρίων ευρώ, που ωστόσο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014.

Related Posts

Κράζουν ακόμα και στον ΣΚΑΙ για τους διορισμούς
Κράζουν ακόμα και στον ΣΚΑΙ για τους διορισμούς
Θάβουν το σκάνδαλο Novartis αλλά δεν τους βγαίνει
Θάβουν το σκάνδαλο Novartis αλλά δεν τους βγαίνει
Η Καθημερινή δίνει στεγνά τον Χατζηνικολάου
Η Καθημερινή δίνει στεγνά τον Χατζηνικολάου
Ο Μαρινάκης δείχνει ποιος είναι το αφεντικό
Ο Μαρινάκης δείχνει ποιος είναι το αφεντικό!!!
Αρέσει σε %d bloggers: