Πάει ξεκούτιανε και ο Σαββιδάκης

Πάει ξεκούτιανε και ο Σαββιδάκης

Πάει ξεκούτιανε και ο Σαββιδάκης: Ο Γιάννης Σαββιδάκης, όχι δεν έχει ρατσιστικό πρόβλημα, αλλά… έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο!!!

Σαν την εποχική γρίπη φαίνεται πως χτυπάει το τελευταίο διάστημα η επιδημία του ρατσισμού και όχι τίποτα άλλο, αλλά εντάξει ο μοναδικός εμβολιασμός για τέτοιες περιπτώσεις είναι φυσικά η μόρφωση, η καλλιέργεια πνεύματος και φυσικά η αγάπη και η αλληλεγγύη, που μάλλον αποτελούν δύσκολες έως ανύπαρκτες έννοιες για όσους ακολουθούν αυτή την παραληρηματική ρητορική μίσους για τον συνάνθρωπο τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια το ρατσιστικό παραλήρημα γίνεται ακόμα πιο αισχρό και χυδαίο γιατί απευθύνεται σε παιδιά.

Ο λόγος λοιπόν για τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Σαββιδάκης στην εκπομπή «Τι λέει;», σχετικά με τα δικαιώματα που έχουν Έλληνες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε τα εξής:

«Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή εδώ θέλει να βρει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως, εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να έχω κάτι παραπάνω. Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας. Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (σ.σ. ξένη), κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες».

Μετά την προβολή του βίντεο, στο «Τι λέει;» έγινε χαμός. Έξαλλη η Τζένη Μελιτά είπε:

«Πέφτω τελείως από τα σύννεφα! Ο κος Σαββιδάκης ζητά να μην έχουν τα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς ίσα δικαιώματα με τα ελληνόπουλα. Είπε ότι έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή. Να του υπενθυμίσουμε ότι έρχονται εδώ, γιατί φεύγουν από χώρες που έχουν πόλεμο, δεν μπορούν να ζήσουν εκεί. Χρειάζεται, λοιπόν, αυτά τα παιδιά να τα περιβάλλουμε με ακόμα περισσότερη αγάπη. Δεν μπορεί κάποιος να λέει το 2019 ότι οι Έλληνες είναι εδώ και είμαι τυχερός που είμαι γηγενής! Τι σημαίνει αυτό; Επίσης, όταν ακούω εγώ την έκφραση «δεν έχω κανένα πρόβλημα ρατσιστικό», αμέσως πάει το μυαλό μου ότι έχεις πρόβλημα ρατσιστικό».

Εντάξει και τώρα πλέον που ο Γιάννης Σαββιδάκης που δεν έχει ρατσιστικό πρόβλημα μπορεί να το γυρίσει και να μην τραγουδάει για την αγάπη και τον έρωτα όπως μας είχε συνηθίσει στα τραγούδια του, αλλά για το σκοτάδι. Ειλικρινά, κρίμα και σκέτη απογοήτευση… τα τραγούδια του πλέον δεν έχουν καμία απολύτως αξία…

Ακροδεξιός και χουντικός και με ταμπέλα

Related Posts

6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ
Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ;
Δυσεύρετα τα φοιτητικά σπίτια
Δυσεύρετα τα φοιτητικά σπίτια
Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια
Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια
Αρέσει σε %d bloggers: