Χωρίς περιορισμό μέγιστης ταχύτητας στα 250 χλμ./ώρα, ενώ και εκπαίδευση οδήγησης OPC περιλαμβάνεται στο όλο πακέτο. 

Opel-Insignia-OPC-Unlimited-EditionΤο μοντέλο υψηλών επιδόσεων του Opel Insignia (239 kW/325 hp) με τα διακριτικά ‘OPC’ διατίθεται τώρα σε έκδοση ‘Unlimited’ χωρίς περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας. Η κορυφαία  πρόταση της Opel διαθέτει AWD στον στάνταρ εξοπλισμό ενώ παράλληλα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες επιδόσεων του αυτοκινήτου αναπτύσσοντας τελικές ταχύτητες μέχρι 270 χλμ./ώρα (sedan, με μηχανικό κιβώτιο).

«Ικανοποιούμε τις επιθυμίες που εκφράζουν συχνά οι πελάτες μας» σχολίασε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales της Adam Opel AG. «Οι αγοραστές του Insignia OPC είναι, κατά κανόνα, έμπειροι και υπεύθυνοι οδηγοί που θέλουν να απολαμβάνουν όλες τις τεχνικές δυνατότητες του αυτοκινήτου τους».

Opel-Insignia-OPC-Unlimited-EditionΤο Opel Insignia OPC ‘Unlimited’ ξεχωρίζει οπτικά από το απλό Insignia OPC με ένα μπλε λογότυπο της Brembo, ενώ φέρει στροφόμετρο και ταχύμετρο νέας σχεδίασης στον πίνακα των οργάνων του. Μία ειδική έκδοση με εξωτερική απόχρωση σε μαύρο ματ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Η ναυαρχίδα της Opel διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο για όλους τους τύπους αμαξώματος – τετράθυρο, πεντάθυρο και Sports Tourer OPC station wagon – έχοντας ψηφιστεί δύο φορές ‘Σπορ Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ (2009, 2010) από το Γερμανικό περιοδικό ‘Auto Bild sportscars’.

Το πακέτο ‘Unlimited’ περιλαμβάνει εκπαιδευτικό σεμινάριο οδήγησης OPC στην πίστα δοκιμών της Opel στο Dudenhofen. Οι οδηγοί θα μάθουν πώς να αξιοποιούν τις δυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου τους με μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, υπό την καθοδήγηση του πρεσβευτή της μάρκας, Joachim Winkelhock, και εκπαιδευτών με εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Οι επιδόσεις της νέας έκδοσης ‘Unlimited’ είναι ίδιες με εκείνων που φέρουν ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας, με εξαίρεση τη μέγιστη τελική ταχύτητα. Τα Insignia OPC επιταχύνουν από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,0 – 6,6 δευτ., ανάλογα με τον τύπο αμαξώματος και το κιβώτιο. Η κατανάλωση μικτού κύκλου και οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 10.6 λίτρ./100 χλμ. & 249 γραμμ./χλμ. και 11.0 λίτρ./100 χλμ.& 259 γραμμ./χλμ.

Με νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Opel-Insignia-OPC-Unlimited-EditionΤο νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είναι μία ελκυστική πρόταση που συνδυάζει σπορ δυναμική και υψηλή οδηγική άνεση. Εκτός από την αυτόματη λειτουργία διαθέτει πρόγραμμα για μηχανικές αλλαγές ταχυτήτων – προαιρετικά μέσω paddles στο τιμόνι. Ο εγκέφαλος ελέγχου του κιβωτίου επικοινωνεί με το μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide του Insignia OPC. Πέραν της στάνταρ ρύθμισης που παρέχει ισορροπημένα χαρακτηριστικά τετρακίνησης για καθημερινή οδήγηση, προσφέρονται δύο ακόμα προγράμματα: Το ‘Sport’ για μεγαλύτερη ευελιξία και πιο άμεση απόκριση, αλλά και το ‘OPC’ που υπόσχεται την απόλυτη αγωνιστική εμπειρία με απαράμιλλη δυναμική συμπεριφορά. Η φιλοσοφία του αυτόματου κιβωτίου επικεντρώνεται κυρίως στην οδηγική απόλαυση και προσαρμόζεται στις υπάρχουσες συνθήκες, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα.

Το Adaptive 4×4 του Insignia OPC διασφαλίζει ακριβή συμπεριφορά, άριστη σταθερότητα και πλήρη εκμετάλλευση της διαθέσιμης ελκτικής ισχύος. Το προηγμένο σύστημα χρησιμοποιεί σπορ διαφορικό με υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη Haldex καθώς και ηλεκτρονικό κεντρικό και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD).

Όπως όλα τα μοντέλα Opel Performance, το Insignia OPC ‘Unlimited’ ακολουθεί το πρόγραμμα δοκιμών 10.000 χλμ. για OPC όπου οριστικοποιούνται οι τελικές ρυθμίσεις και ελέγχεται η μακροχρόνια αντοχή κάτω από τις σκληρότερες συνθήκες στην πίστας του Nürburgring Nordschleife (βόρεια διαδρομή). Η καταπόνηση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάγεται σε συντελεστή 18, που αντιστοιχεί σε 180.000 χλμ. οδήγησης σε κανονικό δρόμο.

Τέλος, οι πωλήσεις του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην ιστορία της Opel έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο του 2011, με την τελική τιμή του για την Ελλάδα να είναι στα 50.196,30 ευρώ.

Advertisements

Related Posts

Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 οχημάτων στην ΕΕ
Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 οχημάτων στην ΕΕ;
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Τσουχτερά τα νέα τέλη κυκλοφορίας
Τσουχτερά τα νέα τέλη κυκλοφορίας
Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 των οχημάτων στην ΕΕ;
Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 των οχημάτων στην ΕΕ;
Αρέσει σε %d bloggers: