Η κρίση… βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η κρίση… βλάπτει σοβαρά την υγεία στην Ελλάδα σύμφωνα με την Handelsblatt!!! 

Αύξηση στα κρούσματα AIDS, στις αυτοκτονίες, στην κατάθλιψη, στον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται νεκρά, αλλά και στη φυματίωση, έχει προκαλέσει η κρίση στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Handelsblatt.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, που αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ:

“η βαριά οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δραματικές επιπτώσεις και στην υγεία των πολιτών. Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από ερευνητική ομάδα γύρω από τον κοινωνιολόγο Αλέξανδρο Κεντικελένη. 

Σύμφωνα με αυτή αυξήθηκε κατακόρυφα από την απαρχή της κρίσης ο αριθμός των κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης, ψυχικών ασθενειών αλλά και των νεκρών εμβρύων. Ιδιαίτερη ανησυχητική είναι η εξάπλωση της κατάθλιψης

Ήδη προηγούμενες έρευνες είχαν καταδείξει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα αυξήθηκε μεταξύ 2007 και 2011 κατά 45%

Το πρόβλημα είναι ‘πιθανότατα μόνον η κορυφή του παγόβουνου’, είπε ο Κεντικελένης, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Ο ερευνητής και η ομάδα του διαπίστωσαν επίσης ότι αυξήθηκε κατά 21% ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται νεκρά.

Advertisements

Related Posts

Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ;
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Αρέσει σε %d bloggers: