Οι απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών και των Αρχαίων Ελληνικών

Οι απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών και των Αρχαίων Ελληνικών, βατά κρίθηκαν για τους προετοιμασμένους!!!

Θέματα χωρίς εκπλήξεις και βατά για τους προετοιμασμένους μαθητές κρίνονται σε γενικές γραμμές αυτά των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις και για τα θέματα των Μαθηματικών, τα οποία μάλιστα θεωρούνται σε γενικές γραμμές πιο εύκολα από πέρυσι.

Οι υποψήφιοι στα Αρχαία Ελληνικά εξετάστηκαν στο διδαγμένο κείμενο στην τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων», ενώ το αδίδακτο ήταν από τον «Ευθύδυμο» του Πλάτωνα. Τόσο οι ερμηνευτικές και αξιολογικές ασκήσεις του διδαγμένου κειμένου όσο και τα ζητούμενα του αδίδακτο, τα οποία καλύπτουν μια αρκετά ευρεία γκάμα της γραμματικής, θεωρείται ότι δεν κρύβουν παγίδες. Μια κάποια προσοχή – λένε οι ειδικοί – χρειάζεται μόνο στην ανάλυση της υποθετικής μετοχής.

Στα Μαθητικά, όλα τα θέματα κρίνονται απλά και αναμενόμενα – και πάντως ευκολότερα από πέρυσι – εκτός από το τέταρτο που απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία.

Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά είναι δύο μαθήματα κατεύθυνσης με ιδιαίτερη βαρύτητα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

panelladikes-exetaseis

Αύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α’ του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Παρασκευή με την εξέταση στα Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας.

Τα θέματα των Μαθηματικών Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β’ (παλιού και νέου συστήματος).

Τα θέματα των Μαθηματικών Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β’ (παλιού και νέου συστήματος).

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β’ (παλιού και νέου συστήματος)

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β’ (παλιού και νέου συστήματος)

Οι προτεινόμενες απαντήσεις των Αρχαίων Ελληνικών από την ΟΕΦΕ

Περισσότερα για τα θέματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις τους στον σύνδεσμο: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Advertisements

Related Posts

Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Η αργία είναι για τους τεμπέληδες
Η αργία είναι για τους τεμπέληδες
Το αίσχος στον διορισμό των εκπαιδευτικών
Το αίσχος στον διορισμό των εκπαιδευτικών
Τέλος στην αργία των Τριών Ιεραρχών
Τέλος στην αργία των Τριών Ιεραρχών
Αρέσει σε %d bloggers: