Νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό από τη Nissan, γράφει 300km/h τελική ταχύτητα!!!

Η Nissan ετοίμασε ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα για τον αγώνα LeMans του 2014, το πρωτότυπο ZEOD RC, το οποίο μπορεί να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα, υιοθετώντας την τεχνολογία του Leaf.

Nissan-ZEOD-RC-Main

Η ιαπωνική φίρμα κατασκεύασε ένα καινούργιο αγωνιστικό concept όχημα με προηγμένη αεροδυναμική και νέα συστήματα ψύξης, το οποίο πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, ξεχωρίζει για την ηλεκτροκίνηση του, ενσωματώνοντας την τεχνολογία του Nissan Leaf. Μάλιστα, θα διαθέτει και το ZEOD RC, όπως ονομάζουν οι Ιάπωνες το δικό τους σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

nissan-zeod-rc

Το συγκεκριμένο όχημα δημιουργήθηκε με την βοήθεια βεβαίως – βεβαίως του μηχανικού τμήματος της Nismo, με σκοπό την συμμετοχή του στον γνωστό αγώνα LeMans του 2014 και να καλύψει τον γύρο των 13,7 χλμ. μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό πάντως που τονίζει η ιαπωνική φίρμα είναι ότι το ZEOD RC θα μπορεί να πιάσει τα 300km/h τελική ταχύτητα.

nissan-zeod-rc-2

Επιπλέον, ο οδηγός του μοντέλου θα έχει τη δυνατότητα, κατά τη Nissan, να επιλέξει μεταξύ της αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης και την ενίσχυσή της από έναν ελαφρύ turbo κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τους Ιάπωνες ωστόσο να μην αναφέρουν κάτι περισσότερο από πλευράς τεχνικών στοιχειών…

Τέλος, ο επικεφαλής της Nismo, Shoichi Miyatani, τόνισε ότι το εν λόγω όχημα “αποτελεί ένα βήμα προς τα μπροστά για την ηλεκτροκίνηση στους αγώνες ταχύτητας”.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας;
Πότε θα καταρρεύσει το internet;
Πότε θα καταρρεύσει το ίντερνετ;
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα;
Το internet μας απομακρύνει από θρησκείες
Το internet μας απομακρύνει από θρησκείες
Αρέσει σε %d bloggers: