Η νέα παράνοια με τα Τέλη Κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ακόμα και για απόσυρση ή πώληση στο εξωτερικό…

Νέο αλαλούμ αναμένεται να δημιουργηθεί με το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους και την οριστική διαγραφή τους, θα πρέπει να πληρώσουν Τέλη κυκλοφορίας.

Όπως γράφει η Ημερησία, όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους, προκειμένου να το αποσύρουν, ώστε να αποκτήσουν κάποιο καινούριο μοντέλο, καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης, μπορεί να το κάνουν χωρίς να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Έτσι, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν, είναι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγουν (πώληση στο εξωτερικό) ή να το καταστρέψουν (οριστική διαγραφή).

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που οδηγούνται, είτε για εξαγωγή, είτε για καταστροφή.

Με το νέο μέτρο εναντιώνονται τόσο ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), αλλά και η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ), ενώ έχουν ήδη αποστείλει υπομνήματα για το θέμα, όπως αναφέρει σχετικά και το iefimerida.gr.

Μάλιστα, οι έμποροι επισημαίνουν στην Ημερησία πως “δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταβάλουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από νταλίκες στα καταστήματά μας, με προορισμό κάποια άλλο κράτος – μέλος, καθώς τα συγκεκριμένα ΙΧ δεν κινούνται καθόλου επί ελληνικού εδάφους”.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Αρέσει σε %d bloggers: