Νέες αλλαγές στα capital controls

Σε νέες αλλαγές στα capital controls προχωρά το ΥΠΟΙΚ με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση των συναλλαγών

Σε νέες αλλαγές στα capital controls, που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση κεφαλαίων στο εξωτερικό προβαίνει το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη απόφαση εξαιρούσε από τους περιορισμούς την «είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού εμβάσματα προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους ανά ημερολογιακό μήνα».

Πλέον, ο περιορισμός αυτός δεν υφίσταται, καθώς, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «η δεύτερη υποπερίπτωση της περίπτωσης ια της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση θ΄ της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: “ii) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό”».

Επίσης, αλλαγές σημειώνονται και όσον αφορά στις συναλλαγές νομικών προσώπων και ελευθέρων επαγγελματιών προς το εξωτερικό, ύψους όχι άνω των 5.000 ευρώ (η καθεμία) ανά πελάτη και ημέρα.

Αναλυτικότερα, στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «στην περίπτωση ιζ΄ της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως προστέθηκε με την περίπτωση ι΄ της ανωτέρω απόφασης, μετά τις λέξεις “πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η κάθε μία,” προστίθενται οι λέξεις: “ανά πελάτη, ανά ημέρα”».

Δείτε και το σχετικό: 30 ερωτήσεις για τα capital control

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία;
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Αρέσει σε %d bloggers: