Need for Speed – Shift 2: Unleashed

Όλα τα… “θηρία” στις πίστες του Need for Speed Shift 2 Unleashed…

Need For Speed Shift 2 Unleashed-boxΕίδος : Racing Έκδοη: Electronic Arts Ανάπτυξη: Slightly Mad Studios Πλατφόρμα: PC, PS3, Xbox360 Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31/03/2011

Ο προκάτοχος του μπορεί να μη μας ενθουσίασε, αλλά το Shift 2: Unleashed έρχεται με πάρα πολύ καλές προθέσεις. Με τα πολλά στοιχεία arcade να λείπουν και το gameplay να γίνεται όλο και πιο simulation, ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα καθαρόαιμο racing game. Λέμε καθαρόαιμο γιατί όπως και στο Shift έτσι και στο Shift 2: Unleashed δεν θα έχετε το σενάριο καταδίωξης που μας έχει συνηθίσει το Need for Speed.

Ξεκινώντας Όπως πάντα, υπάρχει το Career Mode από όπου ξεκινάτε με ένα “φτιαγμένο” Nissan GTR κάνοντας δύο δοκιμαστικούς γύρους και από εκεί σας προτείνεται η δυσκολία που σας ταιριάζει. Όπως ξεκινάνε όλα τα παιχνίδια αυτού του είδους, αρχικά έχετε λίγα λεφτά για να αγοράσετε ένα αμάξι με το οποίο θα μαζέψετε περισσότερα για να αγοράσετε άλλο μέχρι να φτάσετε στην κορυφή. Όμως σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν είστε μόνος, πως θα μπορούσατε άλλωστε. Στο πλευρό σας έχετε έναν έμπειρο Αμερικάνο Drifter, τον Vaughn Gittin Jr, ο οποίος σας δίνει συμβουλές και σας βοηθάει να βελτιώσετε την οδήγηση σας. Μόλις ξεκινήσετε το Career mode, ο βοηθός σας θα φροντίσει να σας ενημερώσει ότι υπάρχει το σύστημα XP με levels και badges. Κάνοντας αγώνες, ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσετε θα παίρνετε και το ανάλογο XP με σκοπό να ανεβείτε level. Όσο ανεβαίνετε levels γίνονται διαθέσιμα νέα events και νέα διπλώματα. Αρχικά έχετε δίπλωμα κατηγορίας D και μπορείτε να φτάσετε να τρέχετε σε αγώνες GT1 και σε αγώνες της FIA. Τα racing modes που θα δείτε στο career είναι πολλά και είναι σίγουρο πως δεν θα βαρεθείτε, ενώ ιδιαίτερα θεαματικό είναι το drift.

Need For Speed Shift 2 UnleashedΧειρισμός Ο χειρισμός είναι ο γνωστός, απλός και κατανοητός. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι κάθε όχημα έχει την ιδιαιτερότητα του στον χειρισμό και αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα αγοράζετε καινούριο αμάξι θα δυσκολευτείτε λίγο μέχρι να το συνηθίσετε. Το πιο δύσκολο πάντως σημείο σε όλο το παιχνίδι είναι το θέμα των στοφών. Όταν μιλάμε για simulation το εννοούμε και κυριολεκτούμε, ειδικά σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια δεν πρέπει να απελπίζεστε, υπάρχει και η επιλογή υποβοήθησης όπου κάνει το όλο θέμα του στριψίματος πολύ πιο εύκολο.

Γραφικά Τα γραφικά είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού για το οποίο πραγματικά θα χαίρεστε να μιλάτε. Τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Το γενικότερο περιβάλλον είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και όλα είναι καλοφτιαγμένα και περιποιημένα. Υπάρχει βέβαια και το damage του αυτοκινήτου σας όπου και αυτό είναι πάρα πολύ ρεαλιστικό. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί λοιπόν γιατί αν δεν πάρετε σωστά κάποια στροφή μπορεί να βρεθείτε γυρισμένοι ανάποδα με τις ρόδες σας να είναι ξεκολλημένες και το παρμπρίζ σας θρύψαλα.

Need For Speed Shift 2 UnleashedΉχος Το soundtrack είναι μέσα στο κλίμα με rock κομμάτια και οι ήχοι στα μενού δίνουν περισσότερο «χρώμα» στο παιχνίδι. Από πλευράς τώρα ηχητικών εφέ, έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλεία, και έτσι τα πάντα μεταφέρονται στα αυτιά σας με ακρίβεια, είτε είναι ο ήχος του turbo, είτε είναι οι αλλαγές ταχυτήτων είτε είναι ένα απότομο φρενάρισμα. Οι ήχοι των μηχανών είναι και αυτοί πολύ ρεαλιστικοί και διαφέρουν βέβαια ανάλογα το αμάξι αλλά και την βελτίωση που του έχετε κάνει.

Κλείνοντας Συνοψίζοντας να πούμε ότι έχει γίνει μία πολύ φιλότιμη προσπάθεια σε αυτόν τον τίτλο και έχουν διορθωθεί αρκετά ψεγάδια σε σχέση με τον προκάτοχο του. Η προσπάθεια που έχει γίνει είναι πολύ καλή και αξίζει να το δοκιμάσετε…

Need For Speed Shift 2 UnleashedΒαθμολογία

Γραφικά: 9 Ήχος: 9 Gameplay: 7.5 Αντοχή: 7

Γενικά: 8.1

Τέλος, μπορείτε να δείτε και το: Need for Speed SHIFT 2 Unleashed Trailer

Advertisements

Related Posts

Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Μια Lamborghini είναι μια… Lamborghini
Μια Lamborghini είναι μια… Lamborghini
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Αρέσει σε %d bloggers: