Έρχεται φορολογία στο Διαδίκτυο;

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζεται να επιβάλει φορολόγηση της διαφήμισης στο Διαδίκτυο

Πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζεται να εντάξει μέτρο σχετικά με τη φορολόγηση της διαφήμισης στο Διαδίκτυο.

Ακολουθώντας το πρότυπο της φορολογίας στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προσβλέπει σε αύξηση των εσόδων για τα κρατικά ταμεία, αλλά το Διαδίκτυο, ένας χώρος που ακόμα αναπτύσσεται στη χώρα μας, ενδέχεται να δεχθεί ισχυρό χτύπημα.

Αν ισχύσουν αυτά που ακούγονται, όπως αναφέρει σχετικά και το topontiki.gr, τότε στον προβλεπόμενο φόρο που πληρώνουν όλες οι ιστοσελίδες, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει έναν έξτρα φόρο της τάξης του 20% επί της διαφήμισης. Βέβαια αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύει για τις ιστοσελίδες με έδρα στην Ελλάδα, που σημαίνει αυτομάτως ότι οι τα ιστοσελίδες που ανήκουν στο εξωτερικό αποκτούν ένα μεγάλο και σαφώς αδικαιολόγητα άδικο οικονομικό πλεονέκτημα

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως από το σύνολο της εγχώριας διαφημιστικής δαπάνης στο Διαδίκτυο, μόνο το 20% καταλήγει σε επιχειρήσεις που έχουν ως έδρα την Ελλάδα. Το υπόλοιπο 80% καταλήγει σε μεγάλα πολυεθνικά site, που σε μια νύχτα θα χάσουν όλους τους Έλληνες ανταγωνιστές τους μιας και εξαιτίας του φόρου, σε όσες ιστοσελίδες έχουν ως βάση την Ελλάδα, η διαφήμιση θα είναι ακριβότερη άρα και απαγορευμένη!

Κι αν σκεφτεί κανείς πως οι ιστοσελίδες ουσιαστικά ζουν από τις διαφημίσεις, τότε το μέλλον για το ελληνικό Διαδίκτυο και την ελληνική αγορά διαφήμισης φαντάζει μάλλον εξαιρετικά αβέβαια για να μην πούμε… εντελώς μαύρο!!!

Related Posts

Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία;
Πότε λήγει η προθεσμία για τις 120 δόσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις 120 δόσεις;
Ηλεκτρονικά η δήλωση φόρου μεταβίβασης
Ηλεκτρονικά η δήλωση φόρου μεταβίβασης
Αρέσει σε %d bloggers: