Να καταργηθούν οι εθνικές κυβερνήσεις ζητεί ο Σουλτς!!!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας “πανευρωπαϊκής κυβέρνησης”…

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας “πανευρωπαϊκής κυβέρνησης“, με το επιχείρημα ότι ορισμένα “κεντρικά” ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

“Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων”, δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Τυχαίο; Μάλλον καθόλου…

“Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς (…). Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση”, πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.

“Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση”, τόνισε ακόμη ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι καταγράφει “πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις—σε αυτή την ένταση, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα”, επιμένοντας πάντως ότι η Ευρώπη “δεν πεθαίνει”.

Related Posts

Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία;
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Σε χαμηλό οκταετίας η ανεργία
Σε χαμηλό οκταετίας η ανεργία
Πότε λήγει η προθεσμία για τις 120 δόσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις 120 δόσεις;
Αρέσει σε %d bloggers: