Μόνο αύξηση του ΑΕΠ θα μειώσει την ανεργία!!!

Απαιτείται αύξηση του ΑΕΠ κατά 48% για να μειωθεί η ανεργία στο 12%… 

Τη θέση ότι για να μειωθεί η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή να πέσει από το 28% στο 12%, απαιτείται να αυξηθεί το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) κατά σχεδόν 48% ή 91 δισ. ευρώ περίπου διατύπωσε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης, παρουσιάζοντας σχετική μελέτη για την ανεργία σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού, κατά τη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) με τίτλο “Γήρανση του Πληθυσμού: Ένταξη στην Απασχόληση, Κοινωνική Ασφάλιση”.

Ο κ. Ρομπόλης επεσήμανε ότι οι άνεργοι στις ηλικίες 45 έως 65 ετών είναι 359.000 άτομα, δηλαδή διπλάσιοι σε σχέση με τους νέους χωρίς εργασία, που ανέρχονται σε 178.000 άτομα. Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Ρομπόλη, αυτοί οι άνεργοι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι χαμηλών τυπικών προσόντων (όπως απόφοιτοι Λυκείου).

Μέχρι το 2020 ούτε στην Ελλάδα η ανεργία θα πέσει κάτω του 20%, ούτε στην Ευρώπη κάτω από τα 20.000.000 πολίτες. Μάλιστα προτείνει κοινή ευρωπαϊκή δράση κατά της ανεργίας στην Ευρώπη, η οποία να περιλαμβάνει αντικίνητρα στις απολύσεις των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας, κοινωνικό πλάνο στις επιχειρήσεις, αλλά και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της “οικονομίας των γκριζομάλληδων”, ώστε να απορροφηθούν οι άνεργοι αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Επιπλέον ένα ακόμα σημαντικό συμπέρασμα που προέκυψε από την σχετική μελέτη είναι ότι κατά τα επόμενα χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα θα απαιτεί σε ετήσια βάση επιπλέον των διατεθέντων, από 1 έως και 2,65 δισ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του…

Οπότε πλέον η συζήτηση καλό θα είναι να μεταφερθεί εντελώς από εκεί που σήμερα είναι…

Δεν θα πρέπει να συζητάμε για τα προγράμματα της κοροϊδίας των ανέργων για 5 μήνες και όλα τα υπόλοιπα αποσπασματικά μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας και τα δήθεν προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας (δηλαδή της γραφειοκρατίας,  του φαύλου κύκλου ή των μεγάλων αρπαχτών). Ούτε φυσικά σε καμία περίπτωση τα μέτρα είσπραξης των ούτως ή άλλως παράλογων φορολογικών βαρών και εκτός τόπου και χρόνου ασφαλιστικών εισφορών.

Αλλά το πως θα αυξήσουμε το ΑΕΠ μας με έσοδα από πραγματική ανάπτυξη.

Ανάπτυξη δεν είναι ούτε τα παράλογα φορολογικά – ασφαλιστικά έσοδα, ούτε βέβαια το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπουλήσουμε το μέλλον μας, αλλά να το οργανώσουμε και να το εκμεταλλευτούμε καλύτερα!!!

Αν κρίνουν οι κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο, τότε να σεβαστούν όλους εμάς και απλά να κάνουν στην άκρη.

Διότι όταν η κατάσταση ζορίσει πραγματικά δεν θα είναι και τόσο απλά και ωραία τα πράγματα γι’ αυτούς αλλά και για τα συμφέροντα φυσικά που τόσο καιρό με ευλάβεια υπηρετούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου… 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι να κάνετε σε επίθεση σκύλου
Τι να κάνετε σε επίθεση σκύλου;
Σοκ από την τραγωδία με το ροτβάιλερ
Σοκ από την τραγωδία με το ροτβάιλερ
Αρέσει σε %d bloggers: