Ποια παιχνιδό-κονσόλα να διαλέξω;

Microsoft Xbox One ή Sony Playstation 4; Ποια κονσόλα να διαλέξω; Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από την κυκλοφορία της πρώτης κονσόλας όγδοης γενιάς στη χώρα μας και παρά την οικονομική κρίση τα κομμάτια που ήταν διαθέσιμα έχουν γίνει ανάρπαστα… (δείτε και το σχετικό: Ξεπουλά παντού το νέο PlayStation)

Ο λόγος βέβαια για το Playstation 4, που είχε ήδη κυκλοφορήσει από τις 15 Νοεμβρίου στην Αμερική και από τις 29 Νοεμβρίου στην Ευρώπη, με τη χώρα μας να είναι από τις τελευταίες στη λίστα με ημερομηνία κυκλοφορίας 13 Δεκεμβρίου. Το γεγονός αυτό βέβαια είναι απόλυτα λογικό μιας και η κρίση έχει επηρεάσει και την παιχνιδοβιομηχανία που στόχευσε πρώτα στις μεγάλες και «σίγουρες» αγορές.

Και ενώ έχουμε το PS4 στη χώρα μας εδώ και κάτι μέρες να γίνεται ανάρπαστο, από την άλλη μεριά το αντίπαλό δέος η Microsoft, δεν έχει ακόμα δώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας στην Ελλάδα (φήμες αναφέρουν για μέσα Φεβρουαρίου) παρόλο που κυκλοφορεί ήδη από τις 22 Νοεμβρίου σε 13 χώρες.

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε νούμερα πωλήσεων εμείς θα σας πούμε ότι το PS4 την 1η Δεκεμβρίου κατέγραψε 2.1 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ το Xbox One σε 18 ημέρες πούλησε 2 εκατομμύρια μονάδες.

Εδώ όμως δημιουργείται και το δίλημμα «ποια κονσόλα να διαλέξω;» και το φυσιολογικό επακόλουθο είναι να μπείτε στη διαδικασία σύγκρισης. Εμείς λοιπόν τα μαζέψαμε, τα σουλουπώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα τα χαρακτηριστικά των δύο κορυφαίων κονσολών όγδοης γενιάς.

Sony Playstation 4 Τιμή: 400 € CPU: 8 Core x86-64 AMD Jaguar RAM: 8GB GDDR5 GPU: AMD Radeon Graphics Core Next engine w/1152 shaders

Microsoft Xbox One Τιμή: 500€ CPU: 8 Core Microsoft Custom CPU RAM: 8GB GDDR3 GPU: 853 MHz AMD Radeon GPU w/768 shaders

Να τονίσουμε εδώ πως η βασική έκδοση του Xbox One περιέχει και την Kinect 2 κάμερα, ενώ η αντίστοιχη για το PS4 αγοράζεται ξεχωριστά.

Παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά είναι εμφανές ότι οι κονσόλες είναι στα ίδια επίπεδα, με το PS4 να υπερέχει ελάχιστα του Xbox One. Έχοντας αυτό σαν δεδομένο η επιλογή της κατάλληλης κονσόλας για εσάς επικεντρώνεται στους αποκλειστικούς τίτλους που έχει η κάθε μία.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι πως θα έχετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης και θα έχετε και την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα games που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Advertisements

Related Posts

Τετραπλασιάστηκε ο όγκος κλήσεων μέσω Viber
Τετραπλασιάστηκε ο όγκος κλήσεων μέσω Viber
Ο οικονομικός αντίκτυπος του Facebook στην ΕΕ
Ο οικονομικός αντίκτυπος του Facebook στην ΕΕ
Περισσότεροι στις ομαδικές κλήσεις του Viber
Περισσότεροι στις ομαδικές κλήσεις του Viber
Νέα υπηρεσία από τη Rakuten Viber
Νέα υπηρεσία από τη Rakuten Viber
Αρέσει σε %d bloggers: