Μέτρα Τροχαίας για το τριήμερο της Αποκριάς

Τροχαία: Μέτρα για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας 

Στην εφαρμογή ειδικών μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, αλλά και πρόληψης ατυχημάτων προχωράει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω του εορταστικού τριημέρου. Σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται κλιμάκια της Τροχαίας, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στα σημεία που έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός ατυχημάτων και θα γίνονται παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κλπ.

Παράλληλα, ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Επίσης θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα για την αντιμετώπιση ληστειών, όπως αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία συνιστά στους πολίτες να παίρνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.

Εκτός των παραπάνω, έχουν ληφθεί μέτρα και για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα:

-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

-Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.

-Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Θα πέσει χρήμα σε κρητικές επιχειρήσεις
Θα πέσει χρήμα σε κρητικές επιχειρήσεις
Αυξάνονται οι τιμές στα οικοδομικά υλικά
Αυξάνονται οι τιμές στα οικοδομικά υλικά
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: