Οργή Γερμανών κατά Σόιμπλε!!!

Οργή Γερμανών κατά Σόιμπλε για το Grexit!!!

“Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι Πράσινοι και η Αριστερά εμφανίζονται οργισμένοι με τις νέες δηλώσεις περί Grexit του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε” γράφει η εφημερίδα Die Zeit.

H γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι λίγο πριν από την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην Μπούντεστανγκ “μια ασυνήθιστη ενότητα” κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς “πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη”

“Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει τον Σόιμπλε”, δήλωσε η πρόεδρος των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Εκαρντ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο ηγέτης της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δηλώνει οργισμένος με τη στάση του Σόιμπλε, τονίζοντας ότι “τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως καγκελάριος χωρίς να ακούει κανέναν”.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Οπερμαν τόνισε επίσης ότι από την στιγμή που η ελληνική βουλή αποδέχτηκε τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί ο Σόιμπλε να βάζει θέμα προσωρινού Grexit σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι στο μέτωπο των επικριτών του Σόιμπλε μετέχουν τόσο ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. “Αν έχεις διαπραγματευθεί μια συμφωνία πρέπει επίσης να τη στηρίζεις”, τόνισε ο Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς για τη στάση του Σόιμπλε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Τι εισοδήματα δηλώσαμε στην Εφορία
Τι εισοδήματα δηλώσαμε στην Εφορία;
Ο καιρός επηρεάζει τις αναρτήσεις στα social media
Ο καιρός επηρεάζει τις αναρτήσεις στα social media
Ο Θεός του μέλλοντος θα είναι robot
Ο Θεός του μέλλοντος θα είναι robot
Νέα τρακτέρ θα οργώνουν χωρίς οδηγό
Νέα τρακτέρ θα οργώνουν χωρίς οδηγό
Αρέσει σε %d bloggers: