Οι ανισότητες των συντάξεων

Τεράστιες οι ανισότητες των συντάξεων ακόμα και σε ασφαλισμένους ίδιου Ταμείου… 

Συνταξιούχους πολλών «ταχυτήτων» αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος».

Σημαντικές ανισότητες διαπιστώνονται όχι ανάμεσα στις συντάξεις των διάφορων Ταμείων, αλλά μεταξύ εκείνων που είναι ασφαλισμένοι στο ίδιο.

Στο Δημόσιο, η μέση σύνταξη είναι 1.013,9 ευρώ τον μήνα, όταν στο ΙΚΑ δεν ξεπερνάει τα 706,23 ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αλλά οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στις τάξεις του ΙΚΑ. Για τους συνταξιούχους που ήταν μισθωτοί, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 639,82 ευρώ τον μήνα. Σε 1.371,2 ευρώ ανέρχεται η μέση σύνταξη πρώην εργαζομένου στη ΔΕΗ και 1.212,59 ευρώ λαμβάνει κατά μέσο όρο ένας πρώην εργαζόμενος στον ΟΤΕ.

Ανισότητες στις συντάξεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι διαπιστώνονται όμως και στον ΟΑΕΕ, καθώς εκείνοι του πρώην ΤΕΒΕ παίρνουν 797,2 ευρώ, του πρώην ΤΑΕ 683,5 ευρώ και του πρώην ΤΣΑ 567,5 ευρώ.

Στο ανεξάρτητο Ταμείο της Τράπεζας της Ελλάδος, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 1.158,3 ευρώ και στο Ταμείο των Δημοσιογράφων η μέση σύνταξη φθάνει τα 889,8 ευρώ. Σε εκείνο των αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), ενώ η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 841,8 ευρώ, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των συντάξεων των μηχανικών (1.114,6 ευρώ) και των νομικών (667,8 ευρώ). Στον ΟΓΑ, η μέση σύνταξη μόλις που φθάνει τα 432 ευρώ τον μήνα.

Related Posts

Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Η μάστιγα των videogames - social media
Η μάστιγα των videogames – social media
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η κακοποίηση ζώων φέρνει κακοποίηση ανθρώπων
Η κακοποίηση ζώων φέρνει κακοποίηση ανθρώπων
Αρέσει σε %d bloggers: