Η υψηλή ανεργία πλήττει τώρα και τους δασκάλους

Ο μύθος που ήθελε τους δασκάλους να βρίσκουν δουλειά άμεσα έπεσε στον βωμό της κρίσης… 

Γίνε δάσκαλος παιδί μου, βρίσκεις άμεσα δουλειά, ήταν η συμβουλή των Ελλήνων γονέων τις τελευταίες δεκαετίες, κάτι αντίστοιχο με την ακόμα παλαιότερη συμβουλή για εργασία στο δημόσιο, στόχος που οδήγησε σε πολλαπλά ρουσφέτια με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται για τον δημόσιο τομέα και κυρίως για την “άρρωστη σχέση” πολιτικών – πολιτών

Στο θέμα όμως που δεν είναι άλλο από την ανεργία στους δασκάλους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις, περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών επέλεξαν ένα από τα εννέα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, γράφει σε σχετικό του ρεπορτάζ η εφημερίδα Έθνος.

Την ίδια στιγμή, πάντως, εκπαιδευτικοί εκπέμπουν SOS για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των αποφοίτων, ενώ εξηγούν ότι υπάρχει τρόπος να απορροφηθούν στην Εκπαίδευση χιλιάδες εκπαιδευτικοί που παραμένουν άνεργοι.

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Β. Παλληγιάννη, σχεδόν 15.000 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Ελπίδα διορισμού, σύμφωνα με τον κ. Παλληγιάννη, υπάρχει.

“Τα προσεχή πέντε χρόνια πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνταξιοδοτηθούν. Και σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα κενά καθίσταται αναγκαίος ο μόνιμος διορισμός χιλιάδων εκπαιδευτικών”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Έως σήμερα έχουν προσληφθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 1.976 δάσκαλοι (ΠΕ70) και 754 νηπιαγωγοί (ΠΕ60) για την κάλυψη αναγκών των σχολείων.

Ταυτόχρονα, για την κάλυψη των αναγκών των τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης, έως σήμερα έχουν προσληφθεί 403 ΠΕ61 και 1.732 ΠΕ71.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών τη σχολική χρονιά 2012-2013 ανήλθαν, συνολικά, σε 8.207 εκπαιδευτικούς, από τους οποίους 3.635 ήταν δάσκαλοι και 1.614 νηπιαγωγοί.

Σημασία έχει πως, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, 6.876 δάσκαλοι (ΠΕ70) και 8.018 νηπιαγωγοί (ΠΕ60) παραμένουν άνεργοι. 14.894 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Η μάστιγα των videogames - social media
Η μάστιγα των videogames – social media
Τι μπλοκάρει τις δεξιότητες των παιδιών
Τι μπλοκάρει τις δεξιότητες των παιδιών;
Η συνταγή της σχολικής επιτυχίας
Η συνταγή της σχολικής επιτυχίας
Αρέσει σε %d bloggers: