Στο πολύ χαλαρό κλείνουν και ξεπουλάνε τον ΟΑΕΔ

Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας για τον ΟΑΕΔ είναι ενδεικτική των προθέσεων κυβέρνησης – κεφαλαίου

“Ο προσανατολισμός του ΟΑΕΔ βρίσκεται στην επέκταση των κακοπληρωμένων και βραχύβιων προγραμμάτων εργασίας, στη τζάμπα εργασία της μαθητείας”

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ σχετικά με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για τον ΟΑΕΔ, κάνει λόγο για “επέκταση των κακοπληρωμένων και βραχύβιων προγραμμάτων εργασίας, στη τζάμπα εργασία της μαθητείας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

“Η προστασία των ανέργων, η πλήρης και σταθερή εργασία, η αύξηση και η διεύρυνση των επιδομάτων στο σύνολο των ανέργων, η προστασία της μητρότητας και των οικογενειακών επιδομάτων δε μπαίνουν στη συζήτηση που άνοιξε γύρω από το ρόλο του ΟΑΕΔ.

Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ο προσανατολισμός του ΟΑΕΔ βρίσκεται στην επέκταση των κακοπληρωμένων και βραχύβιων προγραμμάτων εργασίας, στη τζάμπα εργασία της μαθητείας.

Την ίδια στιγμή που το επίδομα ανεργίας λαμβάνει το 1/10 των ανέργων, που καταργήθηκε το οικογενειακό επίδομα, που τα προγράμματα των καταργηθέντων οργανισμών έχουν εξαφανιστεί ή απευθύνονται σε ελάχιστους, η συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΕΔ υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί κοροϊδία.

Οι ιδιώτες στον τομέα της απασχόλησης ζουν και υπάρχουν ανάμεσα μας. Δίπλα στον ΟΑΕΔ λειτουργούν αρκετές εταιρείες απασχόλησης που έχουν αποκτήσει το ρόλο των σύγχρονων δουλεμπορικων γραφείων.

Το γνωρίζουν οι χιλιάδες άνεργοι που στριμώχνονται στα γραφεία τους, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς δικαιώματα με άθλιους μισθούς, αναλώσιμοι, ενοικιαζόμενοι.

Η συζήτηση για τον ΟΑΕΔ πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στην προστασία των ανέργων, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, στην κατοχύρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η διασφάλιση των εργαζομένων του Οργανισμού είναι επιτακτική και άμεση. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή”.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τι παίζει με απασχόληση και απολύσεις
Τι παίζει με απασχόληση και απολύσεις;
Καλπάζει η απώλεια θέσεων εργασίας
Καλπάζει η απώλεια θέσεων εργασίας
Νέο αρνητικό ρεκόρ στην εργασία
Νέο αρνητικό ρεκόρ στην εργασία
Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία
Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία
Αρέσει σε %d bloggers: