Διαδικτυακό ραδιόφωνο και στο αυτοκίνητο

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούμε πλέον να ακούμε τους αγαπημένους μας ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο αυτοκίνητο μας…

Η Ελλάδα ενέπνευσε ομογενή εφευρέτη από την Αυστραλία «Η Ελλάδα είναι χώρα για να ονειρεύεσαι και να εμπνέεσαι» πιστεύει ένας ομογενής μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφευρέτης. Δεν το λέει, αλλά αφήνει να εννοηθεί ωστόσο πως η χώρα μας δεν προσφέρεται όμως για «υλοποίηση των ονείρων», λόγω έλλειψης υποδομών, επιμονής και πειθαρχίας.

Ο ίδιος πάντως στην Ελλάδα είχε μια ‘ιδέα’ την οποία υλοποίησε στην Αυστραλία και σήμερα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες του κόσμου. Κυρίως τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης και Αμερικής, όπως τις BMW, Mercedes, Audi και Ford, αλλά και τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και φίρμες  ήχο-συστημάτων στον κόσμο, όπως για παράδειγμα την Blackberry και την Blaupunkt.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ιντερνετικό ραδιόφωνο, χάρη στον Έλληνα, Γιώργο Πάρθημο.

miRoamer-iPhone“Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών θα έχουν πρόσβαση σε 35.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται” , δηλώνει ο Γιώργος Πάρθημος, στον οποίο ανήκει η εφεύρεση της εταιρίας miRoamer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα νέα κινητά τηλέφωνα Blackberry, υπάρχει η εφαρμογή της miRoamer του κ. Πάρθημου και παρέχει στους κατόχους του κινητού αυτού, τη δυνατότητα να ακούν μουσική από το δίκτυο διαδικτυακών ραδιοφώνων της υδρογείου. Μάλιστα για την συγκεκριμένη εφαρμογή της miRoamer στα smartphones της Blackberry καταγράφονται 162.000 ζητήσεις ημερησίως.

Όλα ξεκίνησαν πριν έντεκα χρόνια στην …Ελλάδα! «Το 1999 βρισκόμουν στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά ήθελα διακαώς να μάθω το σκορ από τα ματς στην Αυστραλία», λέει ο κ. Πάρθημος. Σήμερα, μπορεί να ακούει ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αυστραλία και αυστραλιανούς στην Αθήνα χάρη στο τεχνολογικό επίτευγμα της εταιρείας του.

Η εν λόγω λειτουργία είναι διαθέσιμη ήδη ως εφαρμογή σε κινητό αλλά και ως αυτόνομη συσκευή ραδιοφώνου, ενώ σε λίγους μήνες θα διατίθεται σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων.

internet-radio-in-smartphone

Είναι δε τόσο μεγάλη η επιτυχία της εφεύρεσης του κ. Πάρθημου που ήδη έχει συνάψει συμβόλαιο με εταιρία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στην Ινδία. Η παραγωγή θα φτάνει τα 300.000 τηλέφωνα το μήνα!

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση της συνεργασίας της με αυτοκινητοβιομηχανίες και η εισαγωγή του διαδικτυακού ραδιοφώνου σε καράβια και κρουαζιερόπλοια. Γραφεία της αυστραλιανής εταιρείας λειτουργούν στις Ινδίες, το Χονγκ Κονγκ και την Ελβετία.

Από το επιτυχημένο εγχείρημά του, ο κ. Πάρθημος εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Ο ίδιος μάλιστα, προτού γευτεί την επιτυχία, δούλεψε σκληρά. «Τα πρώτα χρόνια εργαζόμουν ως υπάλληλος σε άλλη εταιρεία, και το βράδυ δούλευα το project μου», θυμάται. «Από την παλιά μου δουλειά παραιτήθηκα το 2003, στην αρχή ήμουν μόνος, σήμερα έχω δημιουργήσει μια ομάδα 20 ατόμων. Εργαζόμαστε δεκαπέντε με δεκαέξι ώρες την ημέρα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να μπορούμε να επικοινωνούμε με Ευρώπη και Αμερική» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η τεχνολογία, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2009 του Λας Βέγκας, μπορεί να απειλήσει τους παραδοσιακούς επίγειους ραδιοσταθμούς, καθώς τους αναγκάζει να ανταγωνιστούν με δεκάδες χιλιάδες περισσότερους ραδιοσταθμούς από όλο τον κόσμο. Η Blaupunkt θα παράγει τα ραδιόφωνα, τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν στα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων εταιρειών όπως οι BMW, Mercedes, Audi και Ford. Το προϊόν θα πωλείται ανεξάρτητα και σε όσους θέλουν τα το εγκαταστήσουν στο δικό τους αυτοκίνητο.

Σήμερα ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρίας του καθώς η εφεύρεσή του τον ερχόμενο μήνα θα ενταχθεί και στο νέο και πετυχημένο πρόγραμμα κινητών Android.

Related Posts

Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Ένα industrial σπίτι που σε ξεκουράζει
Ήρθε το σπίτι που περιστρέφεται
Ήρθε το σπίτι που περιστρέφεται
Πόσοι Έλληνες φλερτάρουν στο ίντερνετ
Πόσοι Έλληνες φλερτάρουν στο ίντερνετ;
Η σέξι πλευρά της Επιστήμης
Η σέξι πλευρά της Επιστήμης
Αρέσει σε %d bloggers: