Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming: Έρχεται τον Δεκέμβριο η πρώτη streaming πλατφόρμα της Cosmote TV, τι θα προσφέρει
Δείτε τα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων, των τοπικών εφημερίδων της Κρήτης αλλά και την πρόγνωση του καιρού καθημερινά!!!
Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb's: Πρόστιμα από 5 έως 100 χιλιάδες ευρώ για βραχυχρόνιες μισθώσεις που δεν δηλώνονται στην
Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb's: Δικαστική απόφαση στο Ναύπλιο δημιουργεί πρόβλημα για την Airbnb στην Ελλάδα
Δες ποιες ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν στην Ελλάδα στην ασφάλιση αυτοκινήτων και αποφάσισε που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου
Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 των οχημάτων στην ΕΕ; Ποιοι οι νέοι κανόνες στην Ε.Ε. για τις εκπομπές
Κάμερες πιάνουν όσους οδηγούν με κινητό: Κάμερες ανιχνεύουν πλέον τους οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού κατά την οδήγηση!!!
Η αφηρημάδα στην οδήγηση από κινητά και sms: Μήπως την ώρα που οδηγείτε στέλνετε μηνύματα ή μιλάτε στο κινητό σας;
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1: Αυλαία στην Formula 1 με πρωτιά για τον Χάμιλτον των ρεκόρ
Ford vs Ferrari με τους Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ: Ο Κάρολ Σέλμπι και ο Κέν Μάιλς έγραψαν ιστορία όταν
Ντοκιμαντέρ για την ζωή του Michael Schumacher: Ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε κάθε πτυχή της ζωής του Michael Schumacher
Σφοδρή σύγκρουση σε πίστα αγώνων ταχύτητας: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα στις ΗΠΑ με τον Τακούμα Σάτο
Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης; Μέχρι τις 20/12 οι αιτήσεις από τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Πότε πληρώνονται;
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας: Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας είναι η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας των
Φωτισμός LED hi-tech design: Δείτε μερικά tips για την σωστή επιλογή φωτιστικών LED και εξοικονομήστε 75% στην κατανάλωση ρεύματος
Φωτισμός LED στο σπίτι: Συμφέρει ή όχι ένα ελληνικό σπίτι να βάλει φωτισμό LED; Πόσα λεφτά γλιτώνει τον χρόνο;
Παρακολουθείστε βίντεο από επιλεγμένα κανάλια στο youtube
Αρχική » News » Κρήτη » Γιατί το ΔΝΤ λέει τη μισή αλήθεια για την Ελλάδα;
Ο Νομπελίστας Οικονομόλογος Πολ Κρούγκμαν εκτιμά ότι το ΔΝΤ λέει τη μισή αλήθεια για την Ελλάδα…
Στη μισή αλήθεια και στα μισά συμπεράσματα σταματά η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Πολ Κρούγκμαν, που σε νέο άρθρο του αναλύει την περίφημη πλέον έκθεση του Ταμείου για τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος επισημαίνει ότι είναι σωστό το συμπέρασμα του Ταμείου για την ανάγκη τεράστιας ελάφρυνσης του χρέους, προσθέτει ωστόσο ότι το ΔΝΤ παραλείπει να πει πως το σχέδιο για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμο και ότι η μη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συνέπεια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
“Όλοι μιλάνε για την νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”, γράφει ο Πολ Κρουγκμαν, “για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που υποστηρίζει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να παραδοθεί είναι καταδικασμένη να αποτύχει χωρίς μια τεράστια ελάφρυνση χρέους. Πρόκειται σίγουρα για το σωστό συμπέρασμα.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς την διαπίστωση της έκθεσης ότι αυτή είναι μια νέα εξέλιξη, το αποτέλεσμα μιας τραπεζικής κρίσης των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία.
Εάν το αρχικό σχέδιο για την Ελλάδα είχε κάποιο νόημα, όποια ζημιά και αν έγινε τελευταία θα μπορούσε να αντιστραφεί: να αποκατασταθεί η ρευστότητα στις τράπεζες, να εγκαθιδρυθεί μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και το χρέος θα αυξηθεί μόλις μερικές μονάδες του ΑΕΠ επιπλέον…”
“…Ακόμα και αν επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία οικονομική ανάλυση που να λέει πως μερικοί μήνες κακής διακυβέρνησης μπορούν να βλάψουν μια για πάντα τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας”, τονίζει ο Κρουγκμαν και προσθέτει:
“Το ζήτημα είναι ότι το σχέδιο για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμο. Όσο πρόθυμο και αν είναι ένα έθνος να υποφέρει, όσο πρόθυμο και αν είναι να έχει πρωτογενή πλεονάσματα σε επίπεδα πολύ σπάνια στην ιστορία, η προσπάθεια να πληρώσει ένα πολύ υψηλό χρέος μέσω λιτότητας χωρίς κανένα είδος νομισματικού αντισταθμίσματος είναι βασικά μια συνταγή για αποπληθωρισμό του χρέους και την αποτυχία”.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2015 θα είχε αποδειχθεί άλλη μια απατηλή αυγή και χωρίς την πολιτική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Αυτή η μικρή άνοδος που καταγράφηκε αποτύπωνε ουσιαστικά το μικρό διάλειμμα στην λιτότητα και θα εξαφανιζόταν όταν η τρόικα άρχιζε και πάλι να σφίγγει την δημοσιονομική μέγκενη.
“Είναι θετικό που το ΔΝΤ είναι ρεαλιστικό για το χρέος, αλλά το Ταμείο παραμένει απρόθυμο να αναγνωρίσει πλήρως τα λάθη του παρελθόντος, γεγονός που έχει σημασία γιατί αυτά τα λάθη είναι ο πρόλογος στην καταστροφή στην οποία οδηγεί κάθε απόπειρα να συνεχιστεί το ίδιο μονοπάτι”, καταλήγει το άρθρο.