Τα δέκα ομορφότερα νησιά και χωριά στην Ελλάδα

Τα δέκα ομορφότερα νησιά και χωριά στην Ελλάδα με βάση ισπανικό περιοδικό…

Το περιοδικό Hola κάνει ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα και επιλέγει τα 10 ομορφότερα χωριά και νησιά που βρίσκονται στη χώρα και είναι ικανά να μαγέψουν τον επισκέπτη ώστε να θέλει να μείνει εκεί για πάντα.

Λευκά, πεντακάθαρα, που βρίσκονται πάνω στα βράχια με θέα στη θάλασσα, μεσαιωνικά, ιστορικά, με στενά δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες. Το βλέμμα δεν κουράζεται ποτέ. Είναι η καλύτερη σύνοψη της Μεσογείου στην ουσία.

Στο νότιο Αιγαίο, η Σαντορίνη είναι το πιο μαγευτικό νησί στην Ελλάδα. Είναι γεμάτο με ρομαντικά χωριά που απλώνονται στους ηφαιστειακούς βράχους. Η Φηρά και το Φηροστεφάνι είναι από τα πιο φωτογενή μέρη της, αλλά η Οία προσφέρει το πιο αναγνωρίσιμο ηλιοβασιλέμα στον κόσμο, σαν καρτ ποστάλ. Σε αυτό το άλμπουμ που παρουσιάζει το Hola βλέπουμε κι άλλα νησιά όπου μπορείτε να περάσετε ειδυλλιακές διακοπές στη Μεσόγειο.

Δείτε τα 10 κορυφαία μέρη που ξεχώρισε το Hola:

1. Οία – Σαντορίνη hola-bestof-10-towns-to-live-001Στο χείλος του γκρεμού, η Οία, στο νησί της Σαντορίνης, είναι ένα χωριό καρτ-ποστάλ. Ένα από τα πιο όμορφα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, διάσημη παγκοσμίως χάρη στα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα.

2. Χώρα – Μύκονος hola-bestof-10-towns-to-live-002Δεν υπάρχει άλλο κοσμοπολίτικο νησί όπως η Μύκονος. Η πρωτεύουσα είναι η Χώρα ή Χώρα Μυκόνου, μια παραλιακή πόλη που αποτελείται από ένα λαβύρινθο από λιθόστρωτα δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, διώροφα ασβεστωμένα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια βαμμένα σε χρώματα και πολλαπλές εκκλησίες και ξωκλήσια με μπλε ή κόκκινους τρούλους.

3. Ρέθυμνο – Κρήτη

hola-bestof-10-towns-to-live-003Σε ένα μεγάλο κόλπο με μια όμορφη παραλία στο κέντρο και ένα πολύβουο λιμάνι, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης εντυπωσιάζει.

4.Ύδρα

hola-bestof-10-towns-to-live-004Στον κόλπο του Σαρωνικού, είναι η κύρια πόλη του νησιού με το ίδιο όνομα.  Στη μέση της δεξαμενής και κοντά στη θάλασσα είναι το Μοναστήρι της Θεοτόκουι, Μητρόπολη του νησιού.

5. Πάργα

hola-bestof-10-towns-to-live-005Γραφική και κοσμοπολίτικη, στο νομό Πρέβεζας και απέναντι από τα νησιά των Παξών, η Πάργα είναι μια παραδοσιακή πόλη  χτισμένη σε ένα φυσικό αμφιθέατρο στενών δρόμων που οδηγούν στις παραλίες του κόλπου. Συμβαίνει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

6. Θήρα ή Φηρά – Σαντορίνη

hola-bestof-10-towns-to-live-006Θήρα ή Φηρά είναι το όνομα της πρωτεύουσας του νησιού της Σαντορίνης. Είναι κτισμένη σε μια κορυφή και έχει υπέροχα σοκάκια με ασβεστωμένα σπίτια και πολλά σκαλισμένα στον ηφαιστειακό βράχο. Ένα αυθεντικό μεσογειακό χωριό, με πλούσια χρώματα και φως.

7. Ρόδος

hola-bestof-10-towns-to-live-007Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου. Εκεί βρισκόταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά η αύρα του θρύλου και του μυστηρίου της Ρόδου παραμένει ανέπαφη χάρη στην πλούσια ιστορική, καλλιτεχνική και φυσική κληρονομιά της.

8. Παροικιά – Πάρος

hola-bestof-10-towns-to-live-008Η πρωτεύουσα του νησιού της Πάρου είναι το κλασικό κυκλαδίτικο χωριό με τα μικρά ερημητήρια της χάνονται στα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους στο λιμάνι.

9. Σπέτσες

hola-bestof-10-towns-to-live-009Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα σπίτια προσφέρουν  την καλύτερη θέα στον ωκεανό. Είναι το θέρετρο της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας.

10. Φηροστεφάνι – Σαντορίνη

hola-bestof-10-towns-to-live-010Το βόρειο μέρος των Φηρών, με τους μπλε θόλους του Φηροστεφανιού και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, προσφέρει μια άλλη προοπτική του ηφαιστείου.

Advertisements

Related Posts

Τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης
Τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης
Η Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας
Η Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
Που δεν υπάρχουν φόροι
Που δεν υπάρχουν φόροι;
Αρέσει σε %d bloggers: