Η παγίδα που έστησε το FaceApp

Η παγίδα που έστησε το FaceApp

Η παγίδα που έστησε το FaceApp: Ήθελες να δεις πώς θα είσαι γέρος; Τώρα τα στοιχεία σου ανήκουν σε άλλους! Και θα τα εκμεταλλευτούν!!!

Το concept πίσω από το FaceApp ήταν πολύ απλό: Πώς θα μοιάζω όταν μεγαλώσω; Περισσότεροι από 150 εκατ. άνθρωποι «κατέβασαν» σε ένα 24ωρο την εφαρμογή που ξετρέλανε τους πάντες, προκειμένου να μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους, εικόνες από το μακρινό – ή όχι και τόσο μακρινό για κάποιους – μέλλον.

Το Forbes όμως επισημαίνει και μια “μικρή λεπτομέρεια”, που από τους περισσότερους χρήστες μέσα στον ενθουσιασμό τους, πέρασε απαρατήρητη:

Ανεβάζοντας» φωτογραφίες για να δουν πως θα μοιάζουν με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά, «παραχώρησαν» στην εφαρμογή τα προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες τους. Τα οποία πλέον το FaceApp μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, για όσο καιρό θέλει.

FaceApp: Ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων 

Σχεδόν όλοι έχουμε δει σε facebook και Instagram τους φίλους μας να ποστάρουν την εικόνα τους γερασμένη κατά 50 χρόνια! Μία μόδα που ακολούθησαν και πολλοί διάσημοι στο εξωτερικό. Τώρα ξαφνικά εγείρονται ανησυχίες για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων όσων χρησιμοποίησαν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του FaceApp, οι χρήστες διατηρούν τον έλεγχο στο «περιεχόμενό» τους, στην προκειμένη δηλαδή στο… πρόσωπό τους. Ωστόσο, η εφαρμογή έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο που έχει «ανέβει» σε αυτήν, όπως θέλει, όπου θέλει, για όσο καιρό θέλει

Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάτι κακό ή ανησυχητικό…

Ωστόσο, η μητρική εταιρεία της εφαρμογής, η ρωσική Wireless Labs θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας όπως αυτή κρίνει και επιθυμεί, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου αναγνώρισης προσώπου και άλλες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Και ίσως πλέον πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε πολύ πιο υπεύθυνα πως διαχειριζόμαστε τα διαδικτυακά προσωπικά δεδομένα μας.

Τα πολύ πρόσφατα παραδείγματα, όπως το σκάνδαλο Facebook – Cambridge Analytica, αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι τα προσωπικά μας δεδομένα αντιμετωπίζονται πάντα με την δέουσα προσοχή και ασφάλεια που θα έπρεπε…

Περάσαμε τους αρχηγούς από το FaceApp

Info: forbes.com

Advertisements

Related Posts

Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα;
Πόσα βγάζει το αφεντικό σας
Πόσα βγάζει το αφεντικό σας;
Πόσοι Έλληνες φλερτάρουν στο ίντερνετ
Πόσοι Έλληνες φλερτάρουν στο ίντερνετ;
45 εκατ δολάρια για διαφημίσεις στο Facebook
45 εκατ δολάρια για διαφημίσεις στο Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: