Χυδαίο το facebook, μπλοκάρει άρθρο κατά του ναζισμού

Χυδαίο το facebook, μπλοκάρει άρθρο κατά του ναζισμού

Χυδαίο το facebook, μπλοκάρει άρθρο κατά του ναζισμού: To facebook μπλοκάρει άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου που μιλάει για τα εγκλήματα του ναζισμού στην Κάνδανο!!!

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 2 το μεσημέρι το facebook μετά από αιτήματα που δέχτηκε – από ποιους άραγε; – μπλόκαρε το προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εξαφανίζοντας ταυτόχρονα την ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που είναι άρθρο δημοσιευμένο στον «Ημεροδρόμο»

Ταυτόχρονα το facebook μπλόκαρε την σελίδα «Μπογιόπουλος Νίκος» για 24 ώρες και παράλληλα στη φωτογραφία που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο έριξε «μαύρο» με τη σημείωση ότι «η φωτογραφία αυτή μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο»:

Το facebook, ενημέρωσε τον διαχειριστή της σελίδας, δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση: «Παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του». Μάλιστα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη ανάρτηση θα ακολουθήσουν νέες κυρώσεις.

Το μήνυμα που απέστειλε το facebook, σύμφωνα με το οποίο το αντιναζιστικό άρθρο παραβιάζει τους «όρους λειτουργίας του», είναι το παρακάτω:

Ποιοι φοβούνται την Ιστορία; Ποιοι τρέμουν μπροστά στην αλήθεια; Ποιοι επιδιώκουν να «θαφτούν» τα εγκλήματα του ναζισμού; Ποιοι θέλουν να σβήσουν τα ίχνη που συνδέουν τους χιτλερικούς φονιάδες της Βέρμαχτ με τους ιδεολογικούς απογόνους τους, της Χρυσής Αυγής; Ποιοι επιθυμούν να ξεχαστεί η φρίκη της Κανδάνου;

Σημειώνουμε:

α. Το άρθρο αναφέρεται σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο αποτελούν πολύτιμα ιστορικά ντοκουμέντα της θηριωδίας. Ειδικά η μια φωτογραφία είναι από τα ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας. Πρόκειται για φωτογραφία του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή.

γ. Αναρωτιέται κανείς ποιοι ακριβώς όροι λειτουργίας του facebook παραβιάζονται από άρθρα και φωτογραφίες – ιστορικά ντοκουμέντα που υπενθυμίζουν τη θηριωδία του ναζισμού και αποκαλύπτουν τους σύγχρονους απογόνους των Ες Ες.

Μία ακόμη λογοκρισία από Instagram και Facebook

Related Posts

3 ελληνικά νησιά στα 5 κορυφαία της Ευρώπης
3 ελληνικά νησιά στα 5 κορυφαία της Ευρώπης
Ανοδική πορεία στην αγορά αυτοκινήτου
Ανοδική πορεία στην αγορά αυτοκινήτου
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
3 μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
3 μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
Αρέσει σε %d bloggers: