Χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Τέρμα, το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές. Το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς, χτυπάει σήμερα

Εκπαιδευτικοί, βιβλία και σχολεία περιμένουν τους μαθητές για το πρώτο κουδούνι. Με τι δεδομένα ανοίγουν τα σχολεία;

Διάλειμμα τέλος, τα κεφάλια μέσα για δασκάλους, καθηγητές και φυσικά… μαθητές. Τα σχολεία ανοίγουν για τη νέα σχολική χρονιά.

Τι δεδομένα όμως υπάρχουν για τη νέα αυτή σχολική χρονιά;

Σε σχέση λοιπόν με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, το φετινό σχολικό έτος αναμένεται να άρχισε με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίστροφο όπως συνήθως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τα χρόνια πριν το 2015. Σίγουρα όλοι θυμόμαστε και τις… φωτοτυπίες, αντί για βιβλία.

Το άλλο θετικό της φετινής σχολικής χρονιάς είναι ότι θα ξεκινήσει με τα λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί.

Και μόνο αυτό το νούμερο δείχνει τις τρομερές ανάγκες για μόνιμους διορισμούς στον χώρο της εκπαίδευσης!!!

Αναλυτικότερα, από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Ενώ 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

Συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει νέας σχολικής χρονιάς

Προσλήψεις ρεκόρ αναπληρωτών εκπαιδευτικών

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η πόρτα της ανάπτυξης στην Κρήτη
Η πόρτα της ανάπτυξης στην Κρήτη
Προχωρά το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι
Προχωρά το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: