Τι λέει το twitter για την αύξηση του κατώτατου μισθού;

Τι λέει το twitter για την αύξηση του κατώτατου μισθού; Μετά την πολυαναμενόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ας δούμε τι σχολιάζουν οι χρήστες στο twitter…

Πραγματικά πάνω από κάθε πρόβλεψη και… αισιόδοξο σενάριο για τους εργαζόμενους, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο. Η αύξηση είναι της τάξεως του 11%, κάτι που σημαίνει από την 1η Φεβρουαρίου 2019, ο μηνιαίος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 650 ευρώ, από τα 586,08 ευρώ που είναι σήμερα.

Εξαντλώντας τα περιθώρια που προέκυψαν από την πρόσφατη διαβούλευση με τους επικεφαλής των Θεσμών, οι οποίοι ζητούσαν μια λελογισμένη αύξηση (κοντά στο 5%), αλλά και υπερβαίνοντας ακόμη και το πόρισμα των εμπειρογνώμων που έθεσε ως ταβάνι αύξησης το 10%, η κυβέρνηση ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη της αύξησης, στο 11%.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική του ομιλία, ανακοίνωσε τη σχετική πρόταση του υπουργείου Εργασίας, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα, εγκρίθηκε η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο μια τέτοια ευχάριστη είδηση δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί και στο ελληνικό twitter όπου μέχρι αυτή την ώρα εξακολουθεί να είναι πρώτο trend το σχετικό hashtag #κατώτατος_μισθός

Όφελος σε 880.000 πολίτες από τον νέο κατώτατο μισθό

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Τα ψιλά γράμματα του νέου ασφαλιστικού
Τα ψιλά γράμματα του νέου ασφαλιστικού
ΝΔ ο οδοστρωτήρας της αγοράς εργασίας
ΝΔ ο οδοστρωτήρας της αγοράς εργασίας
Τους νοιάζει μόνο η πελατεία των κολεγίων
Τους νοιάζει μόνο η πελατεία των κολεγίων
Αρέσει σε %d bloggers: