Θύμα των fake news και το πιτόγυρο

Θύμα των fake news και το πιτόγυρο

Θύμα των fake news και το πιτόγυρο: Ανύπαρκτο σωματείο… ανακοινώνει αύξηση στην τιμή για το… πιτόγυρο χωρίς να υπάρχει καν τέτοιο θέμα!!!

Στα τρία ευρώ θα πωλείται, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τους τρομολάγνους των social media, το τυλιχτό σουβλάκι, γνωστό και ως πιτόγυρο, από την πρώτη Μαΐου και αυτό είναι το σπουδαιότερο νέο της ελληνικής επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες.

Η αύξηση στην τιμή του κρέατος και στη φορολογία του, ακόμα μία φορά θα επιβαρύνει, όπως φαίνεται, το καταναλωτικό κοινό για ένα φαγητό που για τους περισσότερους Έλληνες είναι σχεδόν ιερό, είναι τρόπος ζωής.

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ήταν απερίγραπτες, τα social media όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο πήραν φωτιά (χαρακτηριστικό και το hashtag #τρια_ευρω_το_πιτόγυρο στο twitter) οι εκδηλώσεις απογοήτευσης σε όλη την επικράτεια πήραν τη μορφή χιονοστοιβάδας και η Πρωτομαγιά του 2019 θα είναι εκτός από αργία και ημέρα πένθους, για το πρώτο σε δημοτικότητα φαγητό.

Κάποιοι, αυτές τις εκδηλώσεις απογοήτευσης, τις έκαναν και… event στο facebook, όπως άλλωστε κάνει κάθε επαναστάτης του καναπέ τα τελευταία χρόνια και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους επαναστάτες δίχως λόγο ύπαρξης, κυριολεκτικά όμως όπως θα αποδειχτεί και στην συνέχεια του παρόντος κειμένου…

Ήδη οι ειδήμονες του αθλήματος-μόλις βλέπουν τέτοιες ειδήσεις στα social-πήραν θέση και διοργανώνουν και «συλλαλητήριο», ενώ το σωματείο ψητοπωλών που… δεν υπάρχει, βγήκε στον ΣΚΑΙ για να ανακοινώσει ότι το σουβλάκι θα αυξηθεί. Ε, που αλλού να έβρισκε βήμα;

  • Ποια είναι τελικά η αλήθεια και τι θα ισχύσει;
  • Τα σουβλάκια θα παραμείνουν ταπεινά ή θα πάρουν τα πάνω τους… και οι καταστηματάρχες θα τα παρουσιάζουν αλλιώς;
  • Θα πρέπει να ξεχάσουμε το πιτόγυρο όπως το γνωρίσαμε;
  • Μήπως είμαστε θεατές αλλά και θύματα ενός ακόμα fake news;

Το υπουργείο Οικονομίας παίρνει θέση: «Σταθερές οι τιμές»

«Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης».

Αυτό σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκαθαρίζοντας τα στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών στο χοιρινό και απαντώντας στα δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις 10-15% σε προϊόντα όπως το σουβλάκι.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, αναφέρει και τις σχετικές αυξήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην αγορά του χοιρινού, καθησυχάζοντας πάντως πως είναι πολύ μικρότερες από τις φημολογούμενες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Καββαθάς, σχολιάζοντας την είδηση ανέφερε, «Δεν μπορείς να μιλάς για αύξηση από τα 2,20 στα 3 ευρώ»προσθέτοντας ότι: «αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δημιουργείται ένα θέμα από το πουθενά».

«Ο κλάδος μας έχει τεράστια προβλήματα από τα υπόλοιπα και κάποιος βγήκε να μιλήσει για το κρέας και αυτό δεν μου αρέσει. Ένα υπό σύσταση σωματείο αντί να μιλήσει για το ΦΠΑ μιλάει για αύξηση στο σουβλάκι» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εστιατόρων μιλώντας για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς πίσω από την οποία, όπως είπε, «αντιλαμβάνομαι ότι είναι γύρω από το χώρο του κρέατος».

Στην ερώτηση, δε, αν πρόκειται για «λαγούς», ο κ. Καββαθάς απάντησε «σαφώς είναι λαγός αυτός που το ανακίνησε».

Εν κατακλείδι, αφού έγινε ο απαραίτητος και επιδιωκόμενος θόρυβος αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ακόμα fake news που πέρασε και δεν άγγιξε ούτε αυτό τα φίλτρα που πρέπει εμείς οι ίδιοι να βάζουμε σε κάθε τι που ακούμε και διαβάζουμε…

Τα πιο νόστιμα ελληνικά πιάτα

info: koutipandoras.gr

Related Posts

Πως μας κάνει πλύση εγκεφάλου το Facebook
Πως μας κάνει πλύση εγκεφάλου το Facebook;
Μεροληπτούν υπέρ ΝΔ τα Ελληνικά Hoaxes
Μεροληπτούν υπέρ ΝΔ τα Ελληνικά Hoaxes
Πως το Facebook κάνει πλύση εγκεφάλου
Πως το Facebook κάνει πλύση εγκεφάλου;
Τα ελληνικά ΜΜΕ τα πιο αναξιόπιστα παγκοσμίως
Τα ελληνικά ΜΜΕ τα πιο αναξιόπιστα παγκοσμίως
Αρέσει σε %d bloggers: