Τέλος το κάπνισμα κατά την οδήγηση

Τέλος το κάπνισμα κατά την οδήγηση

Τέλος το κάπνισμα κατά την οδήγηση: Πρόστιμα από 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για όσους οδηγούν και καπνίζουν

Με ένα μήνα χωρίς δίπλωμα θα τιμωρούνται εκτός από το χρηματικό πρόστιμο όσοι οδηγοί Ταξί, λεωφορείων αλλά και ΙΧ δημοσίας Χρήσης καπνίζουν στην καμπίνα επιβατών!

Αυτό ορίζει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που επιχειρεί να θέσει ένα τέλος στις κακή συνήθεια εκατομμυρίων οδηγών.

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας αλλά και ο ΚΟΚ δίνει αυστηρά πρόστιμα σε όλους τους οδηγούς ΙΧ που καπνίζουν ενώ τα πρόστιμα γίνονται υπέρογκα αν στο ΙΧ υπάρχει ανήλικο παιδί έως 12 ετών.

Τιμόνι και κάπνισμα … τέλος! Τσουχτερά πρόστιμα στους … θεριακλήδες οδηγούς

Τσουχτερά πρόστιμα έρχονται για τους οδηγούς ΜΜΜ και οδηγούς IX που θα παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ οδηγούν…

Ο Ιαβέρης για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος για όσους οδηγούς & συνοδηγούς καπνίζουν στο αυτοκίνητο. Αιχμηρός παρουσιάστηκε ο Ιαβέρης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» κατακρίνοντας όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα απαγορεύεται το κάπνισμα στα αεροδρόμια (εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές), στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων αλλά και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Επιπλέον στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Από την απαγόρευση χρήσης καπνικών προϊόντων σε κλειστούς δημόσιους χώρους δεν εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς και τα πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

Η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν στους δρόμους της χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο ξεκινά και η εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάτες και να τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα και κυρώσεις.

Τρελά πρόστιμα για το κάπνισμα στα σχολεία

photo: pixabay.com

Related Posts

Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης
Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης
Άρχισαν οι καμπάνες για τους καπνιστές
Άρχισαν οι καμπάνες για τους καπνιστές
Το junk food σκοτώνει περισσότερο από το κάπνισμα
Το junk food σκοτώνει περισσότερο από το κάπνισμα
Καμπάνια ενάντια στο κάπνισμα
Καμπάνια ενάντια στο κάπνισμα
Αρέσει σε %d bloggers: