Στους φάρους της Ελλάδας

Στους φάρους της Ελλάδας

Στους φάρους της Ελλάδας: Η Sony έκανε ντοκιμαντέρ για τους ελληνικούς φάρους που αποτελούν σημαντικά μνημεία για την χώρα μας

Κανένας φάρος δεν είναι ίδιος με έναν άλλο. Κανένας. Εκπέμπουν διαφορετικά το φως, έχουν τη δική τους ξεχωριστή φωνή, για να οδηγούν τα πλοία με σαφήνεια, με ασφάλεια. Όσο οι φαροφύλακες ζουν στη σιγή, στη μοναξιά, παρέα με το φως, οδηγοί του φωτός. Αυτή η μοναδική ιστορία αποκαλύφθηκε μέσα από το ντοκιμαντέρ και τις φωτογραφείς του πρότζεκτ «Στους φάρους της Ελλάδας» που παρουσίασε η Sony Mobile Communications Ελλάδος (“Sony Mobile”) λίγα χρόνια πριν στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

«Σε αυτό το επάγγελμα με γοητεύει το ότι, ενώ βρίσκομαι στην άκρη του κόσμου και δουλεύω, κάποιοι άνθρωποι περιμένουν με αγωνία και ανυπομονησία πότε θα δουν το φως του φάρου που γι’ αυτούς συμβολίζει την ελπίδα» λέει ο φαροφύλακας, Γιώργος Βατούγιας.

Οι ηρωικοί φαροφύλακες και οι 1309 επανδρωμένοι και μη φάροι που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας, απέκτησαν με την υποστήριξη μεγάλης εταιρίας τεχνολογίας και συγκεκριμένα της Sony το δικό τους ντοκιμαντέρ.

«Το αφιέρωμα στους ελληνικούς φάρους και στους φαροφύλακες δεν είναι μόνο μια αναφορά στην ελληνική ναυτική παράδοση, είναι ταυτόχρονα φόρος τιμής στους ανώνυμους ήρωες που τους συντηρούν» τόνισε ο President Sony Mobile Region Europe, Αντώνιος Μπαρούνας.

«Είναι χαρά για τον Πειραιά, για την πόλη μας να φιλοξενεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις σοβαρών και μεγάλων εταιριών ειδικά όταν έχουν επιλέξει να προωθήσουν το προϊόν τους μέσα από μία λογική των φάρων. Είμαστε μια πόλη λιμάνι, μια πόλη παράκτια, έχουμε και τους δικούς μας φάρους» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης.

Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ταινίας που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδος στον Πειραιά έπαιξε η υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι 10 πιο όμορφοι φάροι στην Ελλάδα

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: