Σήμερα πληρώνεται η 13η σύνταξη

Σήμερα πληρώνεται η 13η σύνταξη

Σήμερα πληρώνεται η 13η σύνταξη: Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε ότι η 13η σύνταξη μπαίνει σήμερα στους λογαριασμούς

Παρά το ότι η αρχική ενημέρωση έλεγε πως η 13η σύνταξη θα καταβληθεί τη Δευτέρα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε με ανάρτησή της στο twitter ότι αυτό θα γίνει σήμερα.

Σήμερα πληρώνεται η 13η σύνταξη

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων θα πιστωθούν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ οι συνταξιούχοι θα μπορούν να κάνουν την ανάληψη από τα ΑΤΜ λίγες ώρες αργότερα.

Τι ποσά θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την “13η σύνταξη”;

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

  • Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.
  • Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.
  • Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.
  • Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.

Κάποιοι δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που επιστρέφονται κάποιες από τις θυσίες στους πολίτες που μάτωσαν κυριολεκτικά στα χρόνια της κρίσης. Οργή προκαλεί βέβαια και το γεγονός ότι αυτοί που έκοψαν 13η και 14η σύνταξη – μισθό έχουν το θράσος να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο και να κουνάνε το δάκτυλο ακόμα… Λίγη ντροπή δεν βλάπτει… αλλά ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί…

Ξαναφέρνουν και το ΕΚΑΣ μετά τη 13η σύνταξη;

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στους φάρους της Ελλάδας
Στους φάρους της Ελλάδας
Ποια τα διατροφικά λάθη των Ελλήνων
Ποια τα διατροφικά λάθη των Ελλήνων;
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Αρέσει σε %d bloggers: