Ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού;

Ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού στην Ελλάδα; Τι δείχνει έρευνα της Eurostat για το ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού στην Ευρώπη;

Το Statista δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες σε ένα πίνακα και μία εικόνα την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε ευρωπαϊκό σπίτι αλλά και κάθε ελληνικό.

Βασισμένο σε στοιχεία της Eurostat αλλά και της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας παρουσιάζει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ότι αφορά στις δουλειές του σπιτιού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο άνοιγμα καθώς το μαγείρεμα και η καθαριότητα του σπιτιού είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση.

Συγκεκριμένα οι Ελληνίδες πιάνουν κατσαρόλα και σκούπα σε ποσοστό 85% (σ.σ. το υψηλότερο στην Ευρώπη) ενώ οι Έλληνες μόνο 16%, το δεύτερο χαμηλότερο στην Γηραιά ήπειρο.

Στην μόνη χώρα που οι άνδρες αδιαφορούν περισσότερο από τους Έλληνες στις δουλειές του σπιτιού είναι η Ουγγαρία (14% οι άντρες) όμως στη χώρα των Μαγιάρων συναντάμε και το χαμηλότερο ποσοστό γυναικών που ασχολούνται με το νοικοκυριό. Στον αντίποδα βρίσκονται οι σκανδιναβικές χώρες όπου, για παράδειγμα στην Σουηδία, η ψαλίδα είναι μικρότερη του 20%.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία από την μελέτη της Eurostat είναι εντυπωσιακό ότι την διαιώνιση αυτής της κατάστασης την στηρίζουν και οι Ελληνίδες

Πώς μερικοί άνθρωποι έχουν πάντα καθαρό σπίτι

Related Posts

Πρόστιμο μαμούθ στην Google
Πρόστιμο μαμούθ στην Google
570 εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Mastercard
570 εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Mastercard
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου
Βροχή οι αιτήσεις για το φορολογικό διαζύγιο
Βροχή οι αιτήσεις για το φορολογικό διαζύγιο
Αρέσει σε %d bloggers: