Παραλύει αύριο Πέμπτη το Δημόσιο

Παραλύει αύριο Πέμπτη το Δημόσιο: Παραλύει αύριο το Δημόσιο λόγω 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αίτημα η αλλαγή του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση

Παραλύει αύριο Πέμπτη το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και “τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια”.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν το πλήρες άνοιγμα της προϋπηρεσίας (βλ. επετηρίδα) σε συνδυασμό, φυσικά, με την απόσυρση της πρόβλεψης για την ίση μοριοδότηση προϋπηρεσίας-ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Εντωμεταξύ, να αναφέρουμε ότι κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Υπήρξαν και κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ωστόσο, το βασικό σκεπτικό που δεν αλλάζει παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ορίζει 120 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο στα ακαδημαϊκά προσόντα με κλιμακωτή μοριοδότηση και 120 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο στην εκπαιδευτική προϋπηρεσία με επίσης κλιμακωτή βαθμολόγηση. Συγκεκριμένα, μία μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως το ανώτατο όριο των 120 μονάδων.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής προβλέπουν:

Α. Το πτυχίο θα μοριοδοτείται με τέσσερις (4) μονάδες ανά βαθμό με ανώτατο συνολικό όριο μονάδων τις είκοσι (20) μονάδες. Δηλαδή, ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου πέντε (5) θα παίρνει μία (1) μονάδα επί τέσσερις (4), ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου έξι (6) θα παίρνει δύο (2) μονάδες επί τέσσερις (4) κ.ο.κ.

Β. Αυξάνεται κατά ένα (1) μόριο το δεύτερο μεταπτυχιακό, δηλαδή από επτά θα παίρνει οχτώ (8) μονάδες.

Ακόμα:

  • Οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία 50 μήνες και πλέον στην Ειδική Αγωγή (ΕΑΕ) θα κατατάσσονται κανονικά στον κύριο πίνακα
  • Όσοι διορίζονται στην ΕΑΕ υποχρεούνται να υπηρετήσουν για πέντε (5) σχολικά έτη στις μονάδες της ειδικής αγωγής. Μετά θα μπορούν να ζητήσουν να πάρουν μετάθεση στη γενική εκπαίδευση.
  • Οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους κρίνονται για να μοριοδοτηθούν. Τα κριτήρια καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Όχι στο αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Μια ακόμα απάτη του Μητσοτάκη
Μια ακόμα απάτη του Μητσοτάκη
Χαρίζουν εκατομμύρια στα μεγάλα κανάλια
Χαρίζουν εκατομμύρια στα μεγάλα κανάλια
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Αρέσει σε %d bloggers: