Παίζει καλή μπαλίτσα η ΕΡΤ: Με την στροφή στο ποδόσφαιρο ανεβάζει τηλεθεάσεις κατά 30% η ΕΡΤ. Μεγάλη άνοδος και στις ενημερωτικές εκπομπές!!!

Μισό εκατομμύριο τηλεθεατές γυρίζουν στην ΕΡΤ1 όταν έχει ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο τα ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, που ξεπερνούν τους 560.000 και 580.000 τηλεθεατές.

Το ενδιαφέρον διατηρείται και για τους αγώνες των έξι μικρότερων ομάδων, όπως ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, η Λαμία, ο Παναιτωλικός και ο Απόλλων Σμύρνης.

Οι Έλληνες φίλαθλοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της ΕΡΤ και την επιβράβευσαν με υψηλές τηλεθεάσεις (βλ. πίνακα), που μπαίνουν σφήνα στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, αλλά και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ΠΑΕ.

Ένα μέτρο σύγκρισης για το ύψος της τηλεθέασης των αγώνων είναι π.χ. το πρώτο σε τηλεθέαση δελτίο ειδήσεων, αυτό του Alpha: συγκεντρώνει κατά μέσο όρο περί τους 530.000 τηλεθεατές. Το περιβόητο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δε περί τους 460.000 τηλεθεατές.

Παρεμπιπτόντως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ παρακολουθούν περί τους 250.000 τηλεθεατές (τον περασμένο Σεπτέμβριο), έναντι 190.000 τον ίδιο μήνα του περσινού έτους, που σημαίνει άνοδο περί το 30%.

Ο «ανταγωνισμός της αγοράς», δηλαδή οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενοχλούνται.

Προτιμούν να έχουν απέναντί τους μια ΕΡΤ χαμηλής τηλεθέασης, με «ντοκιμαντέρ για τις σαύρες», όπως έλεγαν παλαιότερα, μια ΕΡΤ στο περιθώριο, με χαμηλή τηλεθέαση, ώστε να καρπώνονται οι ίδιοι μερίδια τηλεθέασης, δηλαδή υψηλότερα μερίδια διαφημιστικής πίτας.

Τα μαχαίρια βγήκαν τις προηγούμενες μέρες από καλοθελητές που βρίσκουν «ακριβό» το κόστος των δικαιωμάτων «για εμάς που πληρώνουμε την ΕΡΤ».

Η επίθεση του «Πρώτου Θέματος» στην ΕΡΤ πήρε την απάντηση από τον Άρη, τον Παναιτωλικό, τον Απόλλωνα, ακόμα και από τον ΠΑΟ του Γ. Αλαφούζου μετά από σχετικές ανακοινώσεις των ομάδων!!!

Δεν είναι όμως μόνο το ποδόσφαιρο το οποίο έχει ήδη δώσει μία ποσοστιαία μονάδα στη συνολική τηλεθέαση της ΕΡΤ1. Η ΕΡΤ συγκεντρώνει τα βλέμματα των τηλεθεατών και στην ενημέρωση.

Εκτός από το δελτίο ειδήσεων, που κερδίζει 30% περισσότερους τηλεθεατές, η «Επόμενη Μέρα» για παράδειγμα με τον Σ. Κοτρώτσο ήρθε πρώτη στην Τυπολογία «Ενημέρωση» της Νielsen, με καλεσμένο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και 275.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο.

Έρχεται το κρατικό αθλητικό κανάλι ERT Sports

Συμφέροντα πίσω από τις επιθέσεις στην ΕΡΤ

Related Posts

Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Ποιοι δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης
Ποιοι δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης;
Προσοχή στις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο
Προσοχή στις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο
Αρέσει σε %d bloggers: