Πανελλαδικές 2018

Ολοκληρώνονται σήμερα τα μαθήματα στα Λύκεια

Ολοκληρώνονται σήμερα τα μαθήματα στα Λύκεια, στις 7 Ιουνίου οι Πανελλήνιες!!!

Ολοκληρώνονται σήμερα τα μαθήματα για τους μαθητές του Λυκείου, με τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να μπαίνουν στην τελική ευθεία, αφού ξεκινάει η δίμηνη εξεταστική κούρσα που περιλαμβάνει απολυτήριες εξετάσεις, πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές γυμνασίων.

Εφέτος για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια πρώτα θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις και μετά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, φέτος οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων οι 43.758 είναι στα πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ.

Τα μαθήματα στα λύκεια θα τελειώσουν σήμερα και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν έως και τις 26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και μία ημέρα μετά στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για του υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ’ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των Γενικών Λυκείων.

Επίσης, για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας απουσίασαν τον Ιούνιο

Στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου για τη διασφάλιση, της ισονομίας και της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται ως όρος για την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα να έχει λάβει ο υποψήφιος των επαναληπτικών εξετάσεων βαθμολογία τουλάχιστον ίση με εκείνη του τελευταίου επιτυχόντα των κανονικών πανελλαδικών εξετάσεων στο συγκεκριμένο τμήμα.

Στις επαναληπτικές εξετάσεις εκτός από τους ασθενείς θα λαμβάνουν μέρος και αυτοί που έχασαν κάποιον συγγενή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι του Σεπτεμβρίου θα έχουν ποσοστό 0,5% επιπλέον των θέσεων που προσφέρονται εφέτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ θα εξεταστούν σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα από την αρχή.

Επίσης με την ίδια τροπολογία επαναφέρεται η δυνατότητα, η οποία προϋπήρχε, πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις σχολές των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης κατ ένα ελάχιστο αριθμό θέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 26 Μαΐου. Από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Advertisements

Related Posts

Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Αρέσει σε %d bloggers: