Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές

Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές

Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές: Έρευνα της Eurostat αποκαλύπτει πως οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν για να πάνε διακοπές

Έρευνα Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές…

Έρευνα της Eurostat αποκαλύπτει πως οι μισοί Έλληνες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν για να πάνε διακοπές, γεγονός που εκτιμάται πως είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων.

Ούτε μια εβδομάδα διακοπές δεν μπορούν να κάνουν το 51% των Ελλήνων καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να απολαύσουν την ευκαιρία και το δικαίωμα της ξεκούρασης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν όμως το 2018, πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ώστε να φύγουν έστω και για μία εβδομάδα από την κατοικία τους. Φέτος πάντως παρατηρήθηκε άνοδος στις διακοπές των Ελλήνων, με το λιμάνι του Πειραιά σημειώνει πληρότητες πάνω από 90% κατά την περίοδο κυρίως του Αυγούστου.

Η Ελλάδα στον συγκεκριμένο πίνακα της Eurostat για το 2018, είναι στην τρίτη θέση με το 51%, με την Ρουμανία να έχει το χειρότερο ποσοστό (58,9%) και την Κροατία να ακολουθεί (51,3%). Ίδιο ποσοστό μάλιστα με την Ελλάδα έχει η Κύπρος.

Η έρευνα αφορά φυσικά ανθρώπους από 16 ετών και πάνω, με το 28.3% σε όλη την Ευρώπη ωστόσο, να κρίνεται ενθαρρυντικό, καθώς το ποσοστό είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με το 2013, όταν και ήταν στο 39.5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη το έχει η Σουηδία, η οποία είναι η μόνη χώρα που είναι σε μονοψήφιο αριθμό (9,7%). Ακολουθούν Λουξεμβούργο (10,9%), Δανία (12,2%), Αυστρία (12,4%) και Φινλανδία (13,3%).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αυξήσει τα ποσοστά αυτά την τελευταία πενταετία, την ώρα που οι υπόλοιπες είτε μένουν σταθερές, είτε το έχουν μειώσει.

Τα πιο οικονομικά μέρη για διακοπές

Advertisements

Related Posts

Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ;
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Αρέσει σε %d bloggers: