Οι Έλληνες εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις

Οι Έλληνες εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις

Οι Έλληνες εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις: Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις απ’ ότι οι Τούρκοι, τι άλλο δείχνει η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου;

Οι Έλληνες μπορεί να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις τους, απ’ ότι οι Τούρκοι στις δικές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Ευρωβαρόμετρου φαίνεται να υπάρχει τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης σε μια σειρά από άλλους θεσμούς. Για παράδειγμα, οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα.

Αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο, στην Ελλάδα το 80,9% εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ίδια στιγμή που στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι στο 78,1%.

Όπως γράφει το Militaire.gr, το ποσοστό εμπιστοσύνης των Τούρκων για τις ΕΔ της χώρας τους ασφαλώς έχει επηρεαστεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν διαχειρίστηκε τις ΕΔ μετά απ΄ αυτό.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει προχωρήσει στην έκδοση 15 διαταγμάτων για την αποπομπή περισσότερων από 18.000 στελεχών των τουρκικών ΕΔ. Οι διώξεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα 2,5 χρόνια μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Πριν μερικές ημέρες έγινε πογκρόμ συλλήψεων πιλότων της αεροπορίας στρατού.

Ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά και για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι σε άλλους θεσμούς. Για την αστυνομία το ποσοστό εμπιστοσύνης τους φθάνει το 78%. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο και φθάνει το 66,3%.

Οι Τούρκοι δείχνουν εμπιστοσύνη σε ποσοστό 64,4% στο Κοινοβούλιο τους και στο Δικαστικό τους σύστημα σε ποσοστό 63,5%. Το πρώτο ποσοστό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι για τα πολιτικά τους κόμματα. Τα εμπιστεύονται μόλις σε ποσοστό 35,8%.

Τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών σε μια σειρά από θεσμούς

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα. Το ποσοστό εμπιστοσύνης για τα πολιτικά κόμματα ανιχνεύεται σε ποσοστό μόλις 4,1%!

Τι έκανε ο ελληνικός στρατός πριν το πραξικόπημα στην Τουρκία;

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα αμυντικά θέματα στο Militaire.gr

Advertisements

Related Posts

Μια ακόμα απάτη του Μητσοτάκη
Μια ακόμα απάτη του Μητσοτάκη
Χαρίζουν εκατομμύρια στα μεγάλα κανάλια
Χαρίζουν εκατομμύρια στα μεγάλα κανάλια
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Αρέσει σε %d bloggers: