Ο νέος ΚΟΚ θέτει νέα δεδομένα για τις “γουρούνες”

Η ασφάλεια πάνω από όλα, τέλος στη θυσία ανθρώπων για το κέρδος με τις “γουρούνες”…

Χίλια συγγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού με τη θυσία ανθρώπων για το κέρδος, αλλά η ασφάλεια θα είναι πάνω από όλα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Όσοι έχουν «γουρούνες» με κανονικές προδιαγραφές ή ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ δεν επηρεάζονται, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για την κατοχή και ενοικίαση.

Σχολιάζοντας το «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί με την παρέμβαση του υπουργείου για τις γνωστές «γουρούνες», δηλαδή τα τρίτροχα ή τετράτροχα οχήματα που ενοικιάζονται μαζικά στις τουριστικές περιοχές της χώρας, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «δεν μιλάμε για απαγόρευση» και σημείωσε για αυτούς που προχωρούν σε κινητοποιήσεις ότι «καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν κινητοποιηθούν».

Αυτό που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι «ακόμη ένα ρουσφέτι της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού», καθώς η ΝΔ είχε μία «έφεση» στις μεταφορές, «κάνοντας θυσία πολίτες και επισκέπτες», που χρησιμοποιούσαν οχήματα με μηδενική οδική ασφάλεια, μικρού κυβισμού και χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας, με αποτελέσματα πάρα πολλά ατυχήματα, επί δεκαετίες.

«Θεσμοθέτησαν το ενοικιάζονται αυτά τα οχήματα χωρίς ειδική άδεια οδήγησης, απλά με μία άδεια οδήγησης αυτοκινήτου», όπως τόνισε.

Πλέον, «αναστέλλεται η δυνατότητα για αυτά τα οχήματα μικρού κυβισμού, για να μην σκοτώνεται ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι αυτά τα οχήματα ενοικιάζονταν κατά δεκάδες στα νησιά χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας, με ελλιπή σταθερότητα, που συνήθως κατέληγαν εκτός δρόμου ή ανατρέπονταν.

Αντίθετα, «όποιος πολίτης έχει όχημα, μεγαλύτερου κυβισμού και με προδιαγραφές ασφάλειας, δεν θα έχει πρόβλημα, όπως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν ειδικά οχήματα».

Το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται να εκδοθούν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, ώστε να εκδοθούν αντίστοιχα ειδικές άδειες και οι πολίτες να μπορούν να κατέχουν και να ενοικιάζουν τα συγκεκριμένα οχήματα με ασφάλεια.

«Ζητάμε χίλια συγγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού, ώστε κάποιοι να μην νοικιάζουν οχήματα σαν αυτά για να βγάζουν υπερκέρδη, αλλά μέχρι εδώ: η ασφάλεια πάνω από όλα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ποιος έξυπνος έριξε χλωρίνη στο σιντριβάνι
Ποιος έξυπνος έριξε χλωρίνη στο σιντριβάνι;
Κακόβουλο λογισμικό μολύνει Η/Υ
Κακόβουλο λογισμικό μολύνει Η/Υ
Ξεβουλώνουν οι αρτηρίες με διατροφή
Ξεβουλώνουν οι αρτηρίες με διατροφή;
Η οικονομική κρίση επηρέασε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση επηρέασε την διατροφή μας
Αρέσει σε %d bloggers: