Ξεκινά επιτέλους και η δίκη για τα σκάνδαλα της Siemens

Αφού επιτέλους κατάφεραν να… μεταφράσουν το πολυσέλιδο βούλευμα για την υπόθεση Siemens ξεκινά και η δίκη!!!

Αφού ξεπεράστηκε το… φιάσκο με την μετάφραση του πολυσέλιδου βουλεύματος για την υπόθεση Siemens-έγινε μετάφραση στα γερμανικά και τα γαλλικά- ξεκινάει σήμερα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, 64 άτομα θα δικαστούν για τη σύμβαση 8002 που υπεγράφη το 1997 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens που αφορούσε τα ψηφιακά κέντρα του Οργανισμού.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα βρίσκεται το όνομα του Θόδωρου Τσουκάτου, πρώην σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και των φυγόδικων Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλλα.

Επίσης μεταξύ των 64 είναι ο Πρόδρομος Μαυρίδης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της SIEMENS ΕΛΛΑΣ και διαχειριστής, στην προ Χριστοφοράκου εποχή, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, και Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που είχε αναλάβει το έργο του «ξεπλύματος» των χρημάτων των δωροδοκιών

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν αρκετοί από τους 64 κατηγορούμενους, όπως ο πρώην πολιτικός Θόδωρος Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Νίκος Μανασής, οι επιχειρηματίες Ιωάννης Λέτσας και Βασίλης Τυρογαλάς και άλλοι.

Στη δίκη δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ο ΟΤΕ, ως ανώνυμη εταιρεία, που διεκδικεί με επιφύλαξη αποζημίωση 10 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο και το Δημόσιο, που διεκδικεί 5 εκατ. ευρώ αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Επίσης, παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώθηκε από το υπό σύσταση σωματείο «Ένωση Προσώπων Πολιτών Δικαιοσύνη για Όλους», που εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιπλέον από έναν πολίτη-μέλος του ΔΣΑ.

Η δίκη διακόπηκε για τις 6 Μαρτίου, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, υπάρχει «αδυναμία του δικαστηρίου» να συγκροτηθεί εντός της ημέρας -μετά το κώλυμα του μέλους- και ως εκ τούτου θα επανέλθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμη, ανέφερε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι στις 15, 17 και 29 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Advertisements

Related Posts

Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Καταστροφικό το
Καταστροφικό το “μέτρα με το σταγονόμετρο”
Αρέσει σε %d bloggers: