Ξαναφέρνουν και το ΕΚΑΣ μετά τη 13η σύνταξη

Ξαναφέρνουν και το ΕΚΑΣ μετά τη 13η σύνταξη;

Ξαναφέρνουν και το ΕΚΑΣ μετά τη 13η σύνταξη; Την Δευτέρα 20 Μαΐου μπαίνει η 13η σύνταξη, επιστρέφει και το ΕΚΑΣ;

Οριστικά την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Μαΐου, θα μπει στους λογαριασμούς 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων το έξτρα βοήθημα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν, πάντως, να ερίζουν για το εάν είναι 13η σύνταξη ή απλώς ένα προεκλογικό επίδομα.

Πυρά εξακολουθούν να ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη 13η σύνταξη, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν, πάντως, να ερίζουν για το εάν είναι 13η σύνταξη ή απλώς ένα προεκλογικό επίδομα.

Την επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι θα μειωθεί στο 13% ο ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και πως θα επανέλθει η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρων και θα αυξηθεί το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε ειδικότερα για το ΕΚΑΣ ότι η κατάργησή του «ήταν μια από τις μεγάλες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να το παραδεχθώ. Στη διαπραγμάτευση που κάναμε, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Σκεφτόμαστε την επαναφορά του, με διαφορετική μορφή, πιο στοχευμένο».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το πακέτο των θετικών μέτρων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα,«δεν είναι προεκλογικά μέτρα. Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο. Αυτό είναι το σχέδιο μας: να βγούμε από το μνημόνιο και να κάνουμε σιγά- σιγά τα μέτρα των παροχών».

Επαναφορά του ΕΚΑΣ εξετάζει η κυβέρνηση

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στους φάρους της Ελλάδας
Στους φάρους της Ελλάδας
Ποια τα διατροφικά λάθη των Ελλήνων
Ποια τα διατροφικά λάθη των Ελλήνων;
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Αρέσει σε %d bloggers: