Κλείδωσαν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Κλείδωσαν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Κλείδωσαν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Υπεγράφη η εγκριτική απόφαση για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών στην Γενική Εκπαίδευση…

Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου η εγκριτική απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν κενά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είχε ανακοινωθεί, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020–2021 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021–2022.

Κλείδωσαν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Διαψεύδονται όσοι προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ενισχύει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Μετά την προκήρυξη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για το 2019, η νέα προκήρυξη για 10.500 εκπαιδευτικούς θα δώσει την ευκαιρία στα σχολεία να ανταπεξέλθουν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά από μία δεκαετία αδιοριστίας. Με σχέδιο και υπευθυνότητα, προγραμματίζουμε το μέλλον της εκπαίδευσης για τα επόμενα χρόνια. Παραμένει, όμως, καίριας σημασίας το ερώτημα: θα απαντήσει επιτέλους με σαφήνεια η αντιπολίτευση αν θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί, ή θα συνεχίσει να τους αρνείται όπως έκανε μέχρι τώρα;».

Διευκρινίσεις Γαβρόγλου για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών, ο Κώστας Γαβρόγλου υπενθύμισε ότι πρόκειται για «δέσμευση της κυβέρνησης πριν από την Επιτροπεία» και υπενθύμισε ότι η προκήρυξη για τους 4.500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έχει ήδη κλείσει. Τον Ιούλιο ανοίγει η διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς των 10.500, οι μισοί για τον Σεπτέμβριο και οι υπόλοιποι για το 2020 επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Βρήκαμε εκατοντάδες κόσμο σε ομηρεία, και δεν ωφελεί τη δημοκρατία όσα λένε μάστορες των αντιδημοκρατικών και αντιαξιοκρατικών διορισμών», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου, σχετικά με τις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ελέγχου «νομιμότητας και σκοπιμότητας».

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, ο Κώστας Γαβρόγλου, αναφέρθηκε σε «νέα αρχιτεκτονική» για τους εισακτέους που από τον Σεπτέμβριο θα βρουν «όχι ΤΕΙ και ΑΕΙ, αλλά μόνον τμήματα Πανεπιστημίων με καινούργια τμήματα αλλά και διετή προγράμματα σπουδών για τα παιδιά από ΕΠΑΛ.»

Ποιοτική, όχι ποσοτική εκπαίδευση είναι το θέμα, τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέροντας ότι δόθηκαν 1000 θέσεις διδακτικού προσωπικού και 1500 ακόμα σε επιστήμονες με συμβάσεις για διδακτική εμπειρία.

Στην ερώτηση εάν «είναι το πρόσωπο που επηρέασε καθοριστικά τον χρόνο των εθνικών εκλογών», ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός αποφάσισε, εγώ απλώς του είπα την ημέρα που τελειώνουν οι εξετάσεις. Θεωρώ ότι ήταν μια πράξη ευθύνης και αξιοπιστίας», ανέφερε.

Προχωρούν οι διορισμοί των 15.000 εκπαιδευτικών

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Καταστροφικό το
Καταστροφικό το “μέτρα με το σταγονόμετρο”
Δεν φτάνει η ατομική ευθύνη
Δεν φτάνει η ατομική ευθύνη
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: