Η ΕΡΤ πλέον εκπέμπει αυτόνομα

Η ΕΡΤ πλέον εκπέμπει αυτόνομα

Η ΕΡΤ πλέον εκπέμπει αυτόνομα: Ο Νίκος Παππάς πάτησε το κουμπι και η ΕΡΤ πλέον εκπέμπει αυτόνομα εκτός Digea

Τις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 1/2 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος, όπου ουσιαστικά εγκαινίασαν τη νέα εποχή μετάβασης της ΕΡΤ στους δικούς της πομπούς, εκπέμποντας το σήμα της ανεξάρτητα από τον ιδιώτη πάροχο DIGEA.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αφού πάτησε το κουμπί ενεργοποιώντας το δίκτυο από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, είπε ότι «είναι η στιγμή που τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια του “μαύρου”, το οποίο έπεσε το 2013. Το 2013 είχαμε το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ με αποτέλεσμα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να μείνει έξω από τη νέα ψηφιακή εποχή και να εξαρτάται όλα αυτά τα χρόνια από ιδιώτη πάροχο του ψηφιακού σήματος».

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ που κατάφεραν όπως είπε, «και εσωτερικές αγκυλώσεις και εξωτερικές πιέσεις να υπερβεί και να ξεπεράσει και σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που τελείωσαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, και μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, να αναπτύξει το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ.

Είναι το δημόσιο δίκτυο διανομής ψηφιακού σήματος, ένα δίκτυο το οποίο σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς χρειάστηκε να δοθεί μάχη σε πάρα πολλά επίπεδα για να φτάσουμε στο επιθυμητό. Δεν θα εξαρτάται λοιπόν η δημόσια ραδιοτηλεόραση από κανέναν για να μεταφέρει το σήμα της, και αποκαθιστούμε το αυτονόητο εκτόπισμά της και σε τεχνολογικό επίπεδο».

Μιλώντας για τη μείωση του κόστους από τη μετάβαση σε αυτόνομους πομπούς, σημείωσε ότι πρόκειται για «πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο είναι περίπου το ίδιο με αυτό που χρέωνε ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) στην ΕΡΤ για να διανέμει το σήμα της. Άρα μιλάμε για μια επένδυση η οποία βγάζει τα λεφτά της από την πρώτη χρονιά της χρήσης».

«Δεν είναι όμως αυτό το κρίσιμο» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «το κρίσιμο είναι η αυτονομία της υποδομής. Και παραπάνω να κόστιζε, θα έπρεπε αυτή η κίνηση να γίνει, ακριβώς διότι είναι θέση αρχής η δημόσια ραδιοτηλεόραση να μπορεί να διανέμει το σήμα της αυτόνομα. Η δημόσια τηλεόραση σε όλη τη χώρα, σε όλη την Επικράτεια είναι μία δομή συνοχής της χώρας και του λαού μας. Και έχουμε χρέος όλοι να την προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού».

Μιλώντας για τον απολογισμό κόστους της περιόδου του “μαύρου” στην ΕΡΤ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «είναι απολύτως προφανές ότι αυτά δεν θα μείνουν στο σκοτάδι. Ήδη είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας και συγκρότησης της Επιτροπής η οποία θα αποτιμήσει το τι κόστισε στο δημόσιο το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, διότι η ΕΡΤ τη στιγμή που έκλεισε είχε κάποιες συμβάσεις οι οποίες δεν εκτελέστηκαν και δημιουργήθηκαν υποχρεώσεις. Θα δούμε τι έγινε και με τον εξοπλισμό και με όλη της την περιουσία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αυτά θα μείνουν πίσω από την κουρτίνα. Θα τα μάθει και ο κόσμος και θα πράξουμε και εμείς τα δέοντα».

Απαράδεκτη η στοχοποίηση δημοσιογράφων της ΕΡΤ3

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Τρώγανε με 10 μασέλες και τώρα νοιάζονται
Τρώγανε με 10 μασέλες και τώρα νοιάζονται
Απίστευτο θράσος ΝΔ για το 5ευρω στα νοσοκομεία
Απίστευτο θράσος ΝΔ για το 5ευρω στα νοσοκομεία
Ούτε στο ΣΚΑΙ δεν άντεξαν τον Μητσοτάκη
Ούτε στο ΣΚΑΙ δεν άντεξαν τον Μητσοτάκη
Επικίνδυνη απόφαση Facebook για τα fake news
Επικίνδυνη απόφαση Facebook για τα fake news
Αρέσει σε %d bloggers: