Έρχεται και το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Έρχεται και το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Έρχεται και το Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ από το Κοινωνικό Μέρισμα 2018; Δείτε δικαιούχους και κριτήρια

Κορυφώνονται και οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς που αφορούν τόσο στο κοινωνικό μέρισμα από το φετινό υπερπλεόνασμα, όσο και στο ζήτημα των συντάξεων.

Το κοινωνικό μέρισμα, τα αναδρομικά και τα αντίμετρα αποτελούν τα ανοιχτά μέτωπα στα οποία η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πάντως πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην τελική ευθεία βρίσκονται άλλωστε οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς και για την εφαρμογή των αντιμέτρων που έχουν εξαγγελθεί.

Έως 877 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Αν και οι τελικές αποφάσεις για το ποσό θα ληφθούν μέσα στον Νοέμβριο, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έχουν ετοιμάσει σενάρια, καθώς οι σημερινές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσό μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ.

Το βασικό σενάριο που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο έχει να κάνει με τη διατήρηση μέρους των περσινών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, με τον ωφελούμενο αριθμό δικαιούχων να φτάνει τα 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Τα ποσά που θα δοθούν θα ξεκινούν από 162 και θα φτάνουν τα 877 ευρώ, μιας και το υπερπλεόνασμα προς διανομή είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό της περασμένης χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το υψηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ήταν στις 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν στις 180.000 ευρώ. Το δε κοινωνικό μέρισμα κλιμακωνόταν από 250 έως 1.350 ευρώ.

Ποιοι θα μοιραστούν το φετινό κοινωνικό μέρισμα;

Κοινωνικό Μέρισμα 2018 μέχρι 900 ευρώ

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Χάος με το κοινωνικό μέρισμα
Χάος με το κοινωνικό μέρισμα
Επιστροφή στην λιτότητα με τον προϋπολογισμό του 2020
Επιστροφή στην λιτότητα με τον προϋπολογισμό του 2020
Κάναμε καλά που μείναμε στο ευρώ
Κάναμε καλά που μείναμε στο ευρώ;
Ψίχουλα το φετινό κοινωνικό μέρισμα
Ψίχουλα το φετινό κοινωνικό μέρισμα
Αρέσει σε %d bloggers: