Είναι δίκαιο και ζητούν να γίνει πράξη

Είναι δίκαιο και ζητούν να γίνει πράξη

Είναι δίκαιο και ζητούν να γίνει πράξη: Κραυγή αγωνίας και αναζήτηση δικαίωσης από το επικουρικό προσωπικό στα δημόσια Νοσοκομεία!!!

Έβαλαν πλάτη για να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα ζητούν να πάψει η ομηρεία τους και ο εργασιακός μεσαίωνας στον χώρο της δημόσιας υγείας, δηλαδή τα αυτονόητα…

Διαβάστε στην συνέχεια την επιστολή ενός… “επικουρικού” εργαζόμενου σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου με την οποία μας περιγράφει τα… αυτονόητα και ζητά τα… επίσης αυτονόητα!!! 

“Η κρίση των μνημονίων επέδρασε και στο χώρο των Δημόσιων Νοσοκομείων με άμεση επίπτωση στη Δημόσια Υγεία. Αν και το Ελληνικό Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίζονται τη Δημόσια Υγεία ως ατομικό δικαίωμα και ως πρώτιστο έννομο κοινωνικό αγαθό, η οικονομική κρίση περιέκοψε σημαντικά κονδύλια στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, θίγοντας ζητήματα λειτουργίας ως προς τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ως προς το προσωπικό.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ (με τους ΑΝΕΛ) τη διακυβέρνηση της χώρας, εκτιμώντας τις ανάγκες των Δημόσιων Νοσοκομείων, έσπευσαν έστω και οριακά να τις καλύψουν. Η διαδικασία κάλυψης των αναγκών αυτών υπήρξε έντιμη, αντικειμενική, αδιάβλητη και αξιοκρατική.

Θεσπίστηκε κανονιστικός κανόνας όπου με κριτήρια την ανεργία και την εξειδίκευση προκηρύχθηκαν οι θέσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία της επικράτειας μέσω του ΑΣΕΠ.

Το προσωπικό αυτό ονομάστηκε «επικουρικό προσωπικό», ωστόσο κάθε άλλο παρά «επικουρικό» είναι, καθώς ουσιαστικά ασκεί καθήκοντα κενής οργανικής θέσης.

Οι προσλήψεις αυτές ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013 και αφορούσαν 777 άτομα – νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Η θητεία αυτού του προσωπικού ορίζεται με βάση το νόμο για 1 έτος. Ωστόσο, ύστερα από 5 διαδοχικές παρατάσεις συμβάσεων (η 1η επί κυβέρνηση ΝΔ) έχει παραταθεί η θητεία έως 31/12/2018 (ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται πάνω από 5 χρόνια συνεχούς εργασίας χωρίς διακοπή). Σήμερα από το παραπάνω προσωπικό υπηρετούν το ΕΣΥ περίπου 480 άτομα Πανελλαδικά.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι με παρόμοιο καθεστώς προσλήφθηκαν το τελευταίο 4μηνο του 2016 περίπου άλλα 500 άτομα ως επικουρικό μη ιατρικό προσωπικό, το οποίο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και τέλος του 2018 θα έχει κλείσει πάνω από 2 έτη συνεχούς εργασίας χωρίς διακοπή.
Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα του ΕΣΥ, καθώς το πάγωμα των προσλήψεων και οι συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν κάνει τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ΠΕΔΥ να λειτουργούν οριακά. Οι κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού πλην Ιατρών είναι πάνω από 20.000.

Το υπάρχον επικουρικό προσωπικό καλύπτει ζωτικές ανάγκες σε όλα τα νοσοκομεία και τυχόν απόλυση του θα σημάνει κλείσιμο κρεβατιών στις ΜΕΘ, ακόμη και κλείσιμο τμημάτων, ενώ στην καλύτερη περίπτωση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Δημόσιων Μονάδων Υγείας με επώδυνες συνέπειες για τους ασθενείς και ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ήδη εξουθενωμένους και εξαντλημένους εργαζόμενους.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις. Λειτουργούν 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν κοινωνικό έργο. Είναι αδύνατο να αποχωρήσει τέλος του έτους το υπάρχον επικουρικό προσωπικό, χωρίς να καταρρεύσει το ΕΣΥ. Ακόμη και αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούσε κάποιος να αντικαταστήσει το προσωπικό αυτό, με άλλο στις αντίστοιχες θέσεις, απαιτείται χρονικό διάστημα εκπαίδευσης/προσαρμογής διάρκειας τουλάχιστον 6-12 μήνες, καθώς η εξειδίκευση είναι πολύ μεγάλη.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία, πιστεύουμε ότι κανείς δε θα ήθελε να νοσηλευτεί, εάν αυτή τη στιγμή αποχωρούσε το υπάρχον επικουρικό προσωπικό. Με κάθε ειλικρίνεια, πιστεύουμε ότι θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.

Η κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων από το υπάρχον επικουρικό προσωπικό, δεν ήρθε να εξυπηρετήσει κάποια επιδημία ή κάποια θεομηνία ή κάποια άλλη ειδική κατάσταση. Το προσωπικό αυτό ήρθε να καλύψει και καλύπτει πάγιες και διαρκές ανάγκες, όπως συνομολογούν και τα Δημόσια Νοσοκομεία και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε καμία συνταγματική απαγόρευση, ώστε να κριθεί ότι η παράταση των συμβάσεων του συγκεκριμένου προσωπικού εμπίπτει στις απαγορευτικές ρυθμίσεις του Συντάγματος, ρυθμίσεις βεβαίως οι οποίες καλώς τέθηκαν για την αποφυγή καταστρατήγησης παλαιοκομματικών τακτικών, κακώς όμως μπορεί να εκτιμηθεί ή να θεωρηθεί ότι μπορούν να εφαρμοστούν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα έπρεπε με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα, να θεωρηθεί ότι η αρχική σύμβαση είναι εξ αρχής αορίστου χρόνου, εφόσον πράγματι οι ανάγκες που κλήθηκαν να υπηρετήσουν οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν είναι πρόσκαιρες. Επ’ αυτού θα πρέπει το σύνολο του πολιτικού προσωπικού να κατανοήσει ότι δεν είναι ευκαιρία η ενταύθα αναφερόμενη περίπτωση για οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση.

Πρέπει όμως να κατανοηθεί και από τα δικαιοδοτικά Όργανα ότι δεν είναι δυνατόν οι αρχικές συμβάσεις του συγκεκριμένου προσωπικού που εξ’ αρχής καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μην αναγνωριστεί ότι αφορούν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πόσο μάλιστα που ήδη υπάρχουν θετικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους καθαριότητας των Δήμων.

Το υπάρχον επικουρικό προσωπικό έχει προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είναι πλήρως εκπαιδευμένο και έχει κριθεί απόλυτα άξιο. Καλύπτει μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στη μάχη να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, επιλέγοντας να δουλέψει σε αυτό χωρίς να έχει σταθερή εργασία και ισότιμες εργασιακές σχέσεις με τους μόνιμους συναδέλφους του (δε δικαιούται τις ίδιες ημέρες κανονικής άδειας, δεν του αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, δε μπορεί να πάρει ειδικές άδειες όπως άδεια ανατροφής, δε μπορεί να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα κλπ).

Η μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών εργαζομένων είναι ένα ώριμο αίτημα που όχι μόνο δικαιώνει τους ίδιους, αλλά σταματά την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και αποτελεί άμεση κάλυψη ενός τμήματος των τεράστιων κενών.

Η κριτική πως με αυτόν τον τρόπο δε θα γίνουν «αξιοκρατικές προσλήψεις» δεν έχει βάση, διότι τα κενά είναι πολύ περισσότερα και άρα θα χρειαστεί να γίνουν και άλλες προκηρύξεις θέσεων, ενώ ούτως ή άλλως η προϋπηρεσία των επικουρικών είναι τυπικό προσόν, εμπειρία και απόδειξη της επάρκειάς τους.

Δεν έχει καμία λογική βάση τυχόν απόλυση εκπαιδευμένου προσωπικού, το οποίο καλύπτει ζωτικές ανάγκες των Νοσοκομείων, πόσο μάλλον τη στιγμή που έχει προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και έχει αποδείξει την αξία του. Τυχόν απόλυση αυτών των εργαζομένων δεν είναι ούτε ηθική ούτε δίκαιη.

Πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Court of Justice of the European Union, PRESS RELEASE No 96/16, Luxembourg, 14 September 2016, Judgment in Case C-16/15, María Elena Pérez López v Servicio Madrileño de Salud) αναφέρει τα παρακάτω:

«Η χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη μόνιμων αναγκών στον τομέα των υπηρεσιών υγείας προσκρούει στο δίκαιο της Ένωσης… Με τη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο κρίνει ότι το δίκαιο της Ένωσης αντιτίθεται σε εθνική ρύθμιση η οποία επιτρέπει την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη προσωρινών αναγκών σε προσωπικό, ενώ οι ανάγκες αυτές είναι στην πραγματικότητα μόνιμες».

Η Ελληνική Πολιτεία, με δική της αποκλειστική ευθύνη, παραβίασε λόγω μνημονίων την Ευρωπαϊκή Συμφωνία – Πλαίσιο, χρησιμοποιώντας διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα το υπάρχον κατ’ ευφημισμό επικουρικό προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση επισφάλειας. Τώρα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

Εμείς οι επικουρικοί εργαζόμενοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας και προσβλέπουμε σε Πολιτική Λύση, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, του δικαιώματος της Εργασίας και του δικαιώματος της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, όπως άλλωστε αυτό ορίζεται και από το Σύνταγμα μας”.

Και τα αυτονόητα που απαιτούν και μέσα από αυτή την επιστολή τους:

  • Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού – μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.
Του Δημήτρη Φλυτζανή

Ο γράφων είναι Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με “Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών” και εργάζεται ως επικουρικό προσωπικό ΠΕ Πληροφορικής στο Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο από το Νοέμβριο του 2013 χωρίς ούτε μία μέρα διακοπή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Δημόσιας Υγείας καθώς εργάζεται σε αυτόν από το Σεπτέμβριο του 2008, με διάφορες σχέσεις εργασίας, σε διάφορα πόστα, πάντα ως Μηχανικός Η/Υ και ως σύμβουλος Πληροφορικής.

Διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι πολύ μπροστά!!!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: