Δυσεύρετα τα φοιτητικά σπίτια

Δυσεύρετα τα φοιτητικά σπίτια

Δυσεύρετα τα φοιτητικά σπίτια: Δυσεύρετα τα διαμερίσματα για φοιτητές λόγω της “μόδας” του Airbnb, στον… Θεό και τα ενοίκια!!!

Κάθε χρόνο, από τη στιγμή που βγαίνουν οι βάσεις, ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης σπιτιού για χιλιάδες φοιτητές. Πλέον, η εύρεση φοιτητικής στέγης στην Ελλάδα θυμίζει κυνήγι θησαυρού για τους πρωτοετείς και τους γονείς τους.

Η μείωση των εσόδων των νοικοκυριών τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική οικογένεια να σπουδάζει τα παιδιά της με κριτήριο επιλογής τη φοίτηση στον τόπο κατοικίας της.

Η κατάσταση όμως περιπλέκεται για όσους περνούν σε άλλες πόλεις από τις μισθώσεις τύπου Αιrbnb, αφού στις περισσότερες πόλεις που υποδέχονται φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα είναι και τουριστικές, υπάρχει μικρή προσφορά, τσουχτερές τιμές και μεγάλη ζήτηση.

Στις εν λόγω περιοχές όσο το απόθεμα των διαθέσιμων σπιτιών περιορίζεται τόσο τα ενοίκια παίρνουν την ανιούσα.

Στην μεγάλη δυσκολία των φοιτητών να βρουν σπίτι προς ενοικίαση στην Αθήνα λόγω της αύξησης της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Α. Φικιώρης.

Στα ύψη τα ενοίκια λόγω Airbnb

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η εκτόξευση στα ύψη των τιμών των ενοικίων, καθώς τα περισσότερα ακίνητα διατίθενται πλέον στην πλατφόρμα για βραχυχρόνιες μισθώσεις και όχι για κλασική ενοικίαση.

Είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός και η προσφορά, που τα εισοδήματα των ιδιοκτητών τύπου AirBNB είναι χαμηλότερα από πέρυσι.

Δυσεύρετα σπίτια προς ενοικίαση λόγω airbnb

Μέχρι τώρα το κέντρο της Αθήνας κατείχε τα πρωτεία στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, airbnb. Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον έχουν ζήτηση και άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας, αρκεί να υπάρχει σύνδεση με το μετρό.

«Μόδα» οι αγορές ακινήτων προς… ενοικίαση!

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις αγοραπωλησίες ακινήτων, σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων, όπου ανθεί η βραχυχρόνια μίσθωση.

Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια

Χρήσιμα tips για ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού

Related Posts

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020;
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: