Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε 1 εκατ. πολίτες

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε 1 εκατ. πολίτες

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε 1 εκατ. πολίτες: Ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν λάβει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις 125 τοπικές μονάδες υγείας ΤΟΜΥ

1 εκατομμύριο πολίτες έχουν λάβει δωρεάν υπηρεσίες υγείας, στις 125 τοπικές μονάδες υγείας που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας από τη Θεσσαλονίκη. Ο Ανδρέας Ξανθός ξεναγήθηκε στις ΤΟΜΥ, ενώ ανακοίνωσε και τη δημιουργία δυο νέων μονάδων ανατολικά της πόλης.

Ένα εκατομμύριο δωρεάν επισκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στις 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο επίσκεψης του σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα τόνισε ότι, εκτός από τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται στις ΤΟΜΥ, εδραιώνεται μια νέα κουλτούρα στο Σύστημα Υγείας, η οποία δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας και στην παρέμβαση στην κοινότητα.

“Νομίζω ότι είναι πραγματικά ένα νέο μοντέλο, το οποίο αναπτύσσεται σιγά-σιγά στη χώρα και το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε διαχρονικά στο σύστημα υγείας, το οποίο ήταν όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολύ νοσοκομειοκεντρικο. Για πρώτη φορά προσπαθούμε να μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στη συστηματική και ολοκληρωμένη παρακολούθηση των πολιτών, στην έμφαση στον εμβολιασμό στους προσυμπτωματικούς ελέγχους, σε μια πιο ολιστική προσέγγιση των αναγκών υγείας των ανθρώπων” δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καθυστέρηση της λειτουργίας του συνόλου των ΤΟΜΥ, επισήμανε ότι αυτό αποτελεί συνάρτηση δύο κρίσιμων παραγόντων, της μη κάλυψης των θέσεων των οικογενειακών γιατρών και της έλλειψης κτιρίων.

Ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις οικογενειακών γιατρών, κυρίως γιατί έχει μειωθεί η διαθέσιμη δεξαμενή γιατρών της χώρας λόγω της μετανάστευσης επιστημόνων. Παράλληλα επισήμανε ότι στο αμέσως στο επόμενο διάστημα θα γίνει η τρίτη προκήρυξη για οικογενειακούς γιατρούς.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαφθοράς στον χώρο της υγείας, το χαρακτήρισε ως διαχρονικό δομικό πρόβλημα, για την αντιμετώπιση του οποίου για πρώτη φορά υπήρξε -όπως είπε- πολιτική βούληση.

Ο Μητσοτάκης θέλει ιδιώτες παντού!!!

Related Posts

Τι θα γίνει με την επιστροφή φόρου
Τι θα γίνει με την επιστροφή φόρου;
Οδηγός της ΑΑΔΕ για τα Airbnb
Οδηγός της ΑΑΔΕ για τα Airbnb
Το όφελος της ελληνικής οικονομίας από το Airbnb
Το όφελος της ελληνικής οικονομίας από το Airbnb
Τα Airbnb στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ
Τα Airbnb στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ
Αρέσει σε %d bloggers: