Απάτη στο Facebook τα δήθεν free tickets της Aegean

Η νέα απάτη στο facebook είναι τα δήθεν free εισιτήρια από την Aegean!!!

Δεν ισχύει πως η Aegean Airlines δίνει δωρεάν εισιτήρια μέσω διαδικτύου.

Μια νέα απάτη που γίνεται σε όλο τον κόσμο, με όλες τις εταιρείες, μπερδεύει το κοινό, δίνοντάς του την εντύπωση πως κέρδισε εισιτήριο από γνωστές αεροπορικές εταιρείες.

Όμως αν προσέξετε λίγο καλύτερα θα δείτε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύει, εκτός και αν ήταν επισήμως στο site της Aegean Airlines.

Το ίδιο συνέβη και με απάτη με την British Airlines ή την Flying Emirates. Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε και την επίσης… δημοφιλή απάτη με τα αυτοκίνητα της Mercedes, δείτε εδώ: Διαγωνισμός-Απάτη στο Facebook κληρώνει 3 Mercedes Benz!!!

Με ανακοίνωση της στο Facebook, η εταιρεία Aegean Airlines ενημερώνει τους πελάτες της ότι δεν έχει καμία σχέση με τον διαγωνισμό που θέλει την εταιρεία να κληρώνει δύο δωρεάν εισιτήρια.

Συγκεκριμένα μία scam δημοσίευση, η οποία αναφέρει «Aegean Airlines Giving Away 2 Business class Free Tickets to Celebrate its birthday.  Get Your tickets now & fly anywhere», εμφανίζεται σε χρήστες του Facebook και τους ενημερώνει πώς αν θέλουν να τα διεκδικήσουν πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες ενέργειες.

Facebook fake free aegean ailine ticketsΑρχικά πατώντας στη δημοσίευση, οι χρήστες οδηγούνται σε  μια ιστοσελίδα οπού καλούνται να απαντήσουν 2-3 ερωτήσεις. Στο τέλος για να ενεργοποιηθεί «η συμμετοχή τους» πρέπει να κοινοποιήσουν τον διαγωνισμό στο Facebook και να το στείλουν και σε 15 φίλους τους.

Για αυτόν τον λόγο και η Aegean καλεί τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και παράλληλα αναφέρει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό.

Τώρα αν είστε ήδη θύμα της απάτης καλό θα ήταν να αφαιρέσετε από τον «τοίχο» σας τη σχετική δημοσίευση και να απενεργοποίησε οποιαδήποτε εφαρμογή σας ζητήθηκε να εγκαταστήσετε.

Προσοχή λοιπόν στις απάτες που κυκλοφορούν και πολλαπλασιάζονται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο…

Related Posts

Η μάστιγα των videogames - social media
Η μάστιγα των videogames – social media
Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα
Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα
Ο καιρός επηρεάζει τις αναρτήσεις στα social media
Ο καιρός επηρεάζει τις αναρτήσεις στα social media
Viral ιστορίες στα social media
Viral ιστορίες στα social media
Αρέσει σε %d bloggers: